Takzvaná "Živánská" z kapra, dobrý slovenský recept.
Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Ingredience
- 4 porce kapr
- brambory
- 2 ks rajčata
- 2 ks papriky
- 2 ks cibule
- 2 lžičky sušená paprika
- kmín
- sůl
- 100 g slanina
- 4 stroužky česnek
- podle potřeby tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Porce kapra osolíme, posypeme paprikou a kmínem a prošpikujeme plátky slaniny.
-
Pekáč vymažeme tukem, poklademe plátky brambor promíchanými s plátky cibule, osolíme je, opaprikujeme a okmínujeme. Navrch rozložíme kousky rajčat a paprik a porce kapra. Ty poklademe plátky česneku a poté vše upečeme.