Reklama
Kapr na hořčici s batátovým pyré
Fotogalerie:

Kapr na hořčici s batátovým pyré

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu.

Tamara Žáková, Neratovice

Ingredience

  • 2 kapří filety bez kůže
  • trocha soli a pepře
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1–2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml sójové smetany
  • trocha petrželky
  • Batátové pyré:
  • 2 větší batáty
  • kousek másla
  • podle potřeby mléko
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso necháme v chladu minimálně hodinu marinovat. Na rozpáleném oleji filety opečeme, z každé strany asi 5 minut.Vyjmeme je, odložíme stranou a udržujeme v teple.

  2. Na pánvičku přidáme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Zaprášíme ji moukou a přili jeme vývar. Omáčku povaříme asi 10 minut, přidáme sójovou smetanu, posekanou petrželku a ochutíme ji solí, pepřem a případně ještě hrubozrnnou hořčicí.

  3. Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme ve slané vodě, dokud nezměknou. Slijeme vodu, přidáme kousek másla, trochu mléka, sůl, pepř a vše rozmixujeme.

Tip redakce

Batáty se na rozdíl od brambor dají jíst syrové, zkus je např. nastrouhat do salátu.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuřecí vývar s jáhlami

Kuřecí vývar s jáhlami

Jáhly můžeš nahradit kroupami či kuskusem. Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /27.12.11
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Pohankovou kaši koupíte v každé zdravé výživě, já používám kaši Nomina.

Lucie ...

Zdravě a chutně /18.11.12
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Někdy do náplně přidávám také červenou papriku pokrájenou nadrobno.

Jitka ...

Zdravě a chutně /23.11.13
Kuřecí se zeleninou a pohankou

Kuřecí se zeleninou a pohankou

Rychlá teplá večeře.

Lucie Londa, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /11.08.14
Zeleninové řízečky

Zeleninové řízečky

Pokud potřebuješ kromě salátu ještě sytější přílohu, nejlepší je bramborová ...

Zdravě a chutně /09.10.15
Špenátové halušky

Špenátové halušky

Recept si u nás doma získal velkou oblibu.

Marcela Voštinková, Přerov

Zdravě a chutně /08.06.15
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama