Reklama
Kapr na hořčici s batátovým pyré
Fotogalerie:

Kapr na hořčici s batátovým pyré

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu.

Tamara Žáková, Neratovice

Ingredience

  • 2 kapří filety bez kůže
  • trocha soli a pepře
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1–2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml sójové smetany
  • trocha petrželky
  • Batátové pyré:
  • 2 větší batáty
  • kousek másla
  • podle potřeby mléko
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso necháme v chladu minimálně hodinu marinovat. Na rozpáleném oleji filety opečeme, z každé strany asi 5 minut.Vyjmeme je, odložíme stranou a udržujeme v teple.

  2. Na pánvičku přidáme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Zaprášíme ji moukou a přili jeme vývar. Omáčku povaříme asi 10 minut, přidáme sójovou smetanu, posekanou petrželku a ochutíme ji solí, pepřem a případně ještě hrubozrnnou hořčicí.

  3. Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme ve slané vodě, dokud nezměknou. Slijeme vodu, přidáme kousek másla, trochu mléka, sůl, pepř a vše rozmixujeme.

Tip redakce

Batáty se na rozdíl od brambor dají jíst syrové, zkus je např. nastrouhat do salátu.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Jsou ideální jako příloha nebo svačinka. Vendula Vrbová, Pivín
Zdravě a chutně /24.10.08
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

K večeři nemusí být pokaždé teplé jídlo. Daleko víc se hodí zeleninový salát!
...
Zdravě a chutně /01.08.11
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
Rýžové noky s falešným špekem

Rýžové noky s falešným špekem

Zcela bezlepkové‚ rychlé a dobré jídlo.
Martina Balwarová, Karviná-Ráj
Zdravě a chutně /14.10.11
Celozrnné muffinky

Celozrnné muffinky

Sladká pochoutka ze zdravých surovin.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /14.03.15
Ovocná želé bábovka

Ovocná želé bábovka

Bezlepková bábovka, která nepotřebuje žádnou mouku. Ideální dezert při redukci ...

Zdravě a chutně /28.05.17
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama