Reklama
Kapr na hořčici s batátovým pyré
Fotogalerie:

Kapr na hořčici s batátovým pyré

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu.

Tamara Žáková, Neratovice

Ingredience

  • 2 kapří filety bez kůže
  • trocha soli a pepře
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1–2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml sójové smetany
  • trocha petrželky
  • Batátové pyré:
  • 2 větší batáty
  • kousek másla
  • podle potřeby mléko
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Maso necháme v chladu minimálně hodinu marinovat. Na rozpáleném oleji filety opečeme, z každé strany asi 5 minut.Vyjmeme je, odložíme stranou a udržujeme v teple.

  2. Na pánvičku přidáme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Zaprášíme ji moukou a přili jeme vývar. Omáčku povaříme asi 10 minut, přidáme sójovou smetanu, posekanou petrželku a ochutíme ji solí, pepřem a případně ještě hrubozrnnou hořčicí.

  3. Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme ve slané vodě, dokud nezměknou. Slijeme vodu, přidáme kousek másla, trochu mléka, sůl, pepř a vše rozmixujeme.

Tip redakce

Batáty se na rozdíl od brambor dají jíst syrové, zkus je např. nastrouhat do salátu.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldové rizoto

Špaldové rizoto

Rizoto bez rýže není nesmysl! Se špaldou je výborné. Ilona Cimrmanslová, Ševětín ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Zeleninový míchaný salát s vejci a se šunkou

Pokud je ho hodně, klidně nahradí hlavní chod.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /29.12.12
Teplý čekankový salát  s rajčaty, mangem a ořechy

Teplý čekankový salát s rajčaty, mangem a ořechy

Mám ráda krásné věci a také si ráda pochutnám na dobrém jídle. Je pro mě ...
Zdravě a chutně /11.08.08
Rukolový salát s lososem

Rukolový salát s lososem

V sezoně je lepší čerstvý chřest, který stačí jen krátce povařit. 

...
Zdravě a chutně /11.03.17
Cibulový salát s ředkvičkou

Cibulový salát s ředkvičkou

Osvěžující jarní salát s ředkvičkami.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /13.05.13
Pomazánka ze sójové šunky

Pomazánka ze sójové šunky

Namaž ji na plátky veky a ozdob zeleninou.
Marie Veselá, Moravské Budějovice
Zdravě a chutně /01.08.11
 

Nejnovější

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Náplň může být vždy jiná, záleží na sezoně. Veronika Marková, Český ...
Za pár korun /20.10.17
Guláš se švestkami

Guláš se švestkami

Super s knedlíkem i jen tak s chlebem.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /20.10.17
Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Pečené batáty se šalvějí a slaninou

Prostě a jednoduše mňam – pochutnáš si!

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /20.10.17
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Masové kuličky v citronové omáčce

Masové kuličky v citronové omáčce

S rýží je masová směs hodně jemná, ale dá se nastavit také mletými ovesnými či...

Všehochuť /20.10.17
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Další z receptů na dýňovku, náš oblíbený.

Veronika a Martin Kasíkovi, ...

Všehochuť /20.10.17
Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Mramorová čokoláda s Pedro Kyseláky

Zajímavý dezert pro milovníky čokolády.

Veronika Vágnerová, Praha

Všehochuť /20.10.17
Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku.

...
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama