Reklama
Kapiová pomazánka
Fotogalerie:

Kapiová pomazánka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Ingredience

  • 500 g bílý selský jogurt
  • 200 g kysaná smetana
  • 1/2 ks červená paprika
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička sladká paprika
  • 1/2 ks sladká uzená paprika
  • dle chuti mleté chilli papričky
  • sůl
  • 2 lžíce kapary

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou. Do cedníku dáme utěrku, vlijeme jogurt, necháme v chladu vykapat (10–12 hodin).

  2. Po vykapání přendáme do misky, přidáme nakrájené cibule a papriku. Dále vsypeme mleté papriky, chilli papričku, dle potřeby osolíme. Na závěr zlehka vmícháme kapary. Necháme v chladu uležet a mažeme na čerstvé pečivo.

Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska s jarní zeleninou

Treska s jarní zeleninou

Jemné rybí maso nepotřebuje žádné složité recepty, je lepší jen lehce podtrhnout jeho...
Zdravě a chutně /04.05.15
Zapečený pórek

Zapečený pórek

V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Pstruzi v udírně

Pstruzi v udírně

Musíš si vyrobit udírnu, ale stojí to za to.
Martin Linhart, Zábřeh
Zdravě a chutně /11.08.08
Poháry s jogurtem a chia semínky

Poháry s jogurtem a chia semínky

Dáváme si je ke snídani nebo když máme chuť na něco sladkého.

Josefínka ...

Zdravě a chutně /12.07.17
Rukolový salát

Rukolový salát

Úžasná večeře plná chutí a barev.

Veronika Krajíčková, Liberec

Zdravě a chutně /11.05.14
Mrkev s brokolicí v bešamelu

Mrkev s brokolicí v bešamelu

Zelenina do teplé kuchyně prostě patří. Zapečená je výborná a docela vydatná.
...
Zdravě a chutně /07.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu