Reklama
Kakaové sušenky  z ovesných vloček
Fotogalerie:

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Jana Rydlová

Praha
Jsou moc dobré, chutnají dětem i dospělým. Výborné jsou s jogurtem.
Jana Rydlová, Praha

Ingredience

  • 100 g máslo
  • 1 lžíce med
  • 1 lžička kakao
  • 1 lžička soda
  • 80 g vločky ovesné
  • 90 g kokos strouhaný
  • 100 g mouka špaldová
  • 50 g cukr třtinový

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu rozpálíme na 180 °C. Na mírném ohni rozpustíme máslo a rozmícháme v něm med. Sodu rozmícháme ve dvou lžících vroucí vody a pak ji vmíchá­me do této směsi.
  2. Vločky, kokos, mouku a cukr vsypeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj máslovou směs. Vše pořádně promícháme.
  3. Plech pokryjeme pečicím papírem a formičkou tvarujeme tužší těsto. 
  4. Sušenky rozmístíme dál od sebe, protože těsto se rozteče. Pečeme deset minut, aby sušenky zezlátly. Po upečení ještě necháme sušenky ztuhnout na mřížce.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát. Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Hráškový nákyp

Hráškový nákyp

Zeleninové pokrmy mají u nás všichni rádi a tento nákyp patří k těm ...

Zdravě a chutně /03.04.17
Celozrnný knedlík

Celozrnný knedlík

Je ještě lepší než ten klasický.

Daniela Schachlová, Ostrava

Zdravě a chutně /22.03.14
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Kuřecí játra trochu jinak

Kuřecí játra trochu jinak

Trošku jinak připravená játra než klasicky na cibulce jsou u nás moc oblíbená.
...
Zdravě a chutně /30.12.08
Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

Lenka Kudrnová, Náchod

Zdravě a chutně /30.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu