Reklama
Kadeřavý salát s mozzarellou
Fotogalerie:

Kadeřavý salát s mozzarellou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborně chutná k bílému vínu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velký kadeřavý salát
  • 2 ks větší mrkev
  • 2 cm čerstvý zázvor
  • 3-4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 kelímky bílý jogurt
  • šťáva z jednoho citronu
  • špetka kari koření
  • 1 lžíce hořčice
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 125 g mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kadeřavý salát rozdělíme na listy, ty pečlivě omyjeme a osušíme. Jednotlivé listy salátu pak natrháme na kousky ve velikosti sousta a vložíme je do mísy. Očistíme mrkev a zázvor, oboje nastrouháme. Vařená vejce překrojíme na čtvrtky. Vše pak přidáme k salátu.
  2. Jogurty rozšleháme s citronovou šťávou, špetkou kari koření a hořčicí, podle chuti ještě případně osolíme a opepříme a pak vše vmícháme do salátu. Nakonec nastrouháme mozzarellu na hrubším struhadle a lehce ji přimícháme do směsi. Necháme chvíli stranou odležet.

  3. Salát pak rozložíme na talířky a podáváme nejlépe se slaným pečivem jako předkrm nebo jako chuťovku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané  kedlubny

Nakládané kedlubny

Výborné k masu i jen tak na zobání. Milada Stará, Rychnov
Zdravě a chutně /08.04.17
Kapie plněné kuskusem a nivou

Kapie plněné kuskusem a nivou

Kdo má rád, vmíchá do kuskusu česnek.

Jaroslav Karfus, Kladno

Zdravě a chutně /02.02.16
Pomazánka z lilku

Pomazánka z lilku

Skvělý tip na zdravou a dobrou večeři.
Milca Vatlavicová, Velešín
Zdravě a chutně /08.12.08
Vánoční bylinkový losos

Vánoční bylinkový losos

Dobře připravený losos, to je skutečná delikatesa. A tento recept jsem získal na ...
Zdravě a chutně /23.12.12
Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Zdravá, lehká a přitom sytá snídaně, která chutná i dětem
Zdravě a chutně /30.06.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu