Reklama
Kadeřavý salát s mozzarellou
Fotogalerie:

Kadeřavý salát s mozzarellou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborně chutná k bílému vínu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 velký kadeřavý salát
  • 2 ks větší mrkev
  • 2 cm čerstvý zázvor
  • 3-4 vejce uvařená natvrdo
  • 2 kelímky bílý jogurt
  • šťáva z jednoho citronu
  • špetka kari koření
  • 1 lžíce hořčice
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 125 g mozzarella

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kadeřavý salát rozdělíme na listy, ty pečlivě omyjeme a osušíme. Jednotlivé listy salátu pak natrháme na kousky ve velikosti sousta a vložíme je do mísy. Očistíme mrkev a zázvor, oboje nastrouháme. Vařená vejce překrojíme na čtvrtky. Vše pak přidáme k salátu.
  2. Jogurty rozšleháme s citronovou šťávou, špetkou kari koření a hořčicí, podle chuti ještě případně osolíme a opepříme a pak vše vmícháme do salátu. Nakonec nastrouháme mozzarellu na hrubším struhadle a lehce ji přimícháme do směsi. Necháme chvíli stranou odležet.

  3. Salát pak rozložíme na talířky a podáváme nejlépe se slaným pečivem jako předkrm nebo jako chuťovku.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový pekáček

Zeleninový pekáček

Rychlý a levný všední oběd nebo večeře. Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /27.05.10
Lyonský salátek

Lyonský salátek

Každé jaro se těším na čerstvý zelený salát, který si sami pěstujeme ...
Zdravě a chutně /18.08.09
Kaše z ovesných vloček

Kaše z ovesných vloček

Když nevím, co připravit jako rychlou snídani, se kterou bych začala nový den opravdu ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské kuchyni se meze nekladou.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /10.10.14
Dušené hovězí s brambory a silnou omáčkou

Dušené hovězí s brambory a silnou omáčkou

Doporučuji dělat v tlakovém hrnci, kde vznikne silná šťáva z masa.

Veronika a Martin ...

Zdravě a chutně /14.01.14
Kuskus s rajčaty

Kuskus s rajčaty

Toto jídlo se dá jíst teplé i studené.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /09.02.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama