Reklama
Jemná cuketová polévka
Fotogalerie:

Jemná cuketová polévka

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Lehká letní polévka.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 lžíce olej
  • 300 ml nízkotučná smetana
  • 900 g cuketa
  • 3 cibule
  • čerstvé oregano, sůl, pepř
  • 700 ml zeleninový vývar

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme do hrnce na tenká kolečka nakrájenou cuketu a oregano. Za stálého míchání opékáme 10 minut.
  2. Do hrnce přidáme vývar, sůl, pepř a necháme polévku vařit cca půl hodiny, dokud nejsou cukety měkké. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

  3. Nakonec vlijeme smetanu, polévku krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd. Terezie Vachová, Praha
Zdravě a chutně /09.12.12
Jarní mrkvový koláč

Jarní mrkvový koláč

Je moc dobrý, peču ho poměrně často.

Barbora Žižková, Turnov

Zdravě a chutně /13.03.16
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Tradiční zelenina v netradiční úpravě.
Pavla Lepšíková, Volyně
Zdravě a chutně /23.11.10
Rýžový dort s masem

Rýžový dort s masem

Do směsi můžeš vmíchat nadrobno nasekaný pórek nebo čerstvý fenykl.

Míša ...

Zdravě a chutně /22.01.16
Rajská s vegetariánskými knedlíky

Rajská s vegetariánskými knedlíky

Bylinky se s omáčkou skvěle doplňují.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /07.05.15
Kroupy s lilkem

Kroupy s lilkem

Netradiční spojení chutí, které tě nadchne.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /31.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu