Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

Marta Nejedlá

Sušice

Na jaře se křepelčí vejce pravidelně objevují v mnoha obchodech.

Marta Nejedlá, Sušice

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g směs salátů (nebo jeden oblíbený druh)
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 2 mrkev
  • 1 svazek ředkvičky
  • 9 křepelčí vejce
  • 1 lžíce med
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 lžičky balzamikový ocet
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Natrhané salátové listy v sítku důkladně propláchneme a necháme okapat. Očištěné jablko pokrájíme na tenké dlouhé hranolky a ihned zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Ředkvičky odkrájíme od listu a opláchneme, poté je nakrájíme na tenké plátky. Mrkev opláchneme a oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na tenčí kolečka a z plátků vykrajujeme kytičky. Můžeme použít jak květinky, tak i výkrojky.

  2. Křepelčí vajíčka uvaříme v lehce osolené vodě (sůl zabrání popraskání vajec během varu). Uvařená vejce necháme vychladnout a pak je oloupeme. Připravená očištěná vajíčka pouze přepůlíme.

  3. Med, olej a balzamikový ocet smícháme v mističce dohromady, přidáme 3 lžičky vody a zálivku podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

  4. Ve větší salátové nádobě smícháme salát, pokrájené jablko, ředkvičky a mrkev, zlehounka promícháme a zalijeme zálivkou. Salát znovu zlehka ‚‚prohodíme‘‘, aby se zálivka dostala na všechny suroviny.

  5. Křepelčí vejce do salátu přidáme až při podávání, aby se nerozmačkala.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jogurtový koktejl

Jogurtový koktejl

Dělám ho pro svého malého synka a moc mu chutná. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Zdravě a chutně /02.06.13
Nadívané cukety

Nadívané cukety

Cuketu jsme si oblíbili. Musíme ji kupovat, ale stejně ji připravujeme dvakrát týdně.
...
Zdravě a chutně /13.08.08
Čekankový salát

Čekankový salát

Aby nebyla čekanka hořká, uchovávej ji v tmavém obalu.
Lukáš Kubový, Praha
Zdravě a chutně /23.02.12
Brokolicová polévka se sýrovými noky

Brokolicová polévka se sýrovými noky

Moje rodina brokolici zrovna nemiluje. Abych ji trochu ‚‚zamaskovala‘‘, vařím ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Filet s mandlovými plátky

Filet s mandlovými plátky

Výborný a rychlý oběd či večeře. Kdo má rád křupavé opečené mandle, určitě si ...

Zdravě a chutně /24.04.13
Provoněné kuře

Provoněné kuře

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana ...

Zdravě a chutně /01.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu