Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

Marta Nejedlá

Sušice

Na jaře se křepelčí vejce pravidelně objevují v mnoha obchodech.

Marta Nejedlá, Sušice

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g směs salátů (nebo jeden oblíbený druh)
  • 1 větší jablko
  • 1 citron
  • 2 mrkev
  • 1 svazek ředkvičky
  • 9 křepelčí vejce
  • 1 lžíce med
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 lžičky balzamikový ocet
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Natrhané salátové listy v sítku důkladně propláchneme a necháme okapat. Očištěné jablko pokrájíme na tenké dlouhé hranolky a ihned zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Ředkvičky odkrájíme od listu a opláchneme, poté je nakrájíme na tenké plátky. Mrkev opláchneme a oloupeme, ostrým nožem nakrájíme na tenčí kolečka a z plátků vykrajujeme kytičky. Můžeme použít jak květinky, tak i výkrojky.

  2. Křepelčí vajíčka uvaříme v lehce osolené vodě (sůl zabrání popraskání vajec během varu). Uvařená vejce necháme vychladnout a pak je oloupeme. Připravená očištěná vajíčka pouze přepůlíme.

  3. Med, olej a balzamikový ocet smícháme v mističce dohromady, přidáme 3 lžičky vody a zálivku podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

  4. Ve větší salátové nádobě smícháme salát, pokrájené jablko, ředkvičky a mrkev, zlehounka promícháme a zalijeme zálivkou. Salát znovu zlehka ‚‚prohodíme‘‘, aby se zálivka dostala na všechny suroviny.

  5. Křepelčí vejce do salátu přidáme až při podávání, aby se nerozmačkala.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčka plněná barevným krémem

Vajíčka plněná barevným krémem

Nejraději je podávám s bílým pečivem, ale každý může zvolit takové, které mu ...
Zdravě a chutně /31.03.17
Jarní pomazánka z hrášku

Jarní pomazánka z hrášku

Romana Kvasničková, Cheb

Zdravě a chutně /14.03.18
Čočková sekaná

Čočková sekaná

Můžeš ji jíst teplou i vychlazenou.
Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /24.10.08
Žampiony plněné kroupovou směsí

Žampiony plněné kroupovou směsí

Zkus zdravěji bez slaniny

Jitka Dárská, Český Krumlov

Zdravě a chutně /31.03.18
Lahůdkový salát

Lahůdkový salát

Zeleninu můžeš obměňovat.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /12.12.12
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu