Reklama
Jarní nádivka
Fotogalerie:
 

Jarní nádivka

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Skvělá nádivka s vepřovým a uzeným masem, kterou si můžeme připravit nejen na jaře.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 300 g uzené maso
  • 200 g vepřová plec
  • 500 g toastový chléb
  • 5 ks vejce
  • sůl, pepř, podravka, muškátový květ
  • petrželová nať
  • 2 lžíce hladká mouka
  • máslo
  • strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřové  a uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.
  2. krok2 Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa, hladkou mouku, podravku, špetku pepře a muškátový květ.
  3. krok3 Dále přidáme nakrájené maso, nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká, zahustíme jí strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa.
  4. krok4 Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.
  5. krok5 Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí steaky s tymiánem

Kuřecí steaky s tymiánem

Nepřežeňte to s tymiánem, má výraznou chuť.  Magda Lacková, Domažličky
Zdravě a chutně /16.03.12
Sójové plátky ve slanině

Sójové plátky ve slanině

Jsou moc dobré a levnější než maso.

Eva MIšková, Petrov 

Zdravě a chutně /26.07.16
Vločkáče

Vločkáče

Tyhle placičky jsou pochoutka, které se prostě nedá odolat.
Petra Byronová, Mimoň
...
Zdravě a chutně /04.02.10
Celerová polévka se žampiony

Celerová polévka se žampiony

Polévky zbožňujeme, o víkendu na stole nesmí chybět. Co se nesní k obědu, dáme si na ...
Zdravě a chutně /10.01.10
Batáty se šunkou a zeleninou

Batáty se šunkou a zeleninou

Batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny.

Martina Uličná, Chrudim

Zdravě a chutně /14.05.16
Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Římský salát s česnekovými krutony a sýrem

Nejlepší salát co znám.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /31.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu