Reklama
Jarní miska
Fotogalerie:

Jarní miska

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund.

Eva Divišová, Dobříš

Ingredience

  • Zálivka:
  • 5 lžic olivový olej
  • 2 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 1,5 lžíce med
  • 1 lžíce majonéza
  • Salát:
  • 4 vejce (nebo 6 křepelčích)
  • 1 svazek ředkvičky
  • 1/2 balení rukola
  • 1/2 balení polníček
  • 1-2 ks mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku prošleháme v misce. Přelijeme do džbánku a dáme do lednice.

  2. Vajíčka uvaříme natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme je a rozkrojíme na půl.

  3. Ředkvičky a mrkev nakrájíme na plátky. Rukolu a polníček opláchneme, osušíme, dáme do misky nebo širších sklenic, přidáme ředkvičky a vejce. Podáváme se zálivkou.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka

Chutné a zdravé mazání na pečivo. Dana Měchurová, Český Krumlov
Zdravě a chutně /14.11.08
Křupavoučké kousky z pangasia

Křupavoučké kousky z pangasia

Rybí maso nemusíme obalovat jen v trojobalu, aby bylo křupavé.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /19.08.14
Treska s jarní zeleninou

Treska s jarní zeleninou

Jemné rybí maso nepotřebuje žádné složité recepty, je lepší jen lehce podtrhnout jeho...

Zdravě a chutně /04.05.15
Losos s limetkovým máslem

Losos s limetkovým máslem

Možná se ti bude zdát kombinace bulguru a lososa trochu zvláštní, ale příjemně tě ...

Zdravě a chutně /26.08.16
Květáková mňamka

Květáková mňamka

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /27.12.12
Zapečená čočka

Zapečená čočka

Zdravé jídlo z dostupných surovin.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu