Křepelčí vejce vaříme jen 80 sekund.
Eva Divišová, Dobříš
Ingredience
- Zálivka:
- 5 lžic olivový olej
- 2 lžíce hrubozrnná hořčice
- 1,5 lžíce med
- 1 lžíce majonéza
- Salát:
- 4 vejce (nebo 6 křepelčích)
- 1 svazek ředkvičky
- 1/2 balení rukola
- 1/2 balení polníček
- 1-2 ks mrkev
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ingredience na zálivku prošleháme v misce. Přelijeme do džbánku a dáme do lednice.
-
Vajíčka uvaříme natvrdo. Necháme je vychladnout, oloupeme je a rozkrojíme na půl.
-
Ředkvičky a mrkev nakrájíme na plátky. Rukolu a polníček opláchneme, osušíme, dáme do misky nebo širších sklenic, přidáme ředkvičky a vejce. Podáváme se zálivkou.