Reklama
Jáhelník se zelím
Fotogalerie:

Jáhelník se zelím

Lucie Blahová

Slavičín
Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 180 g jáhly
  • 1 lžíce koření horalka
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka bazalka
  • 1/2 lžičky kmín mletý
  • 1 bobkový list
  • 1 cibule
  • 200 g tofu
  • 200 g zelí kysané
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly zalijeme 750 ml studené vody‚ přidáme všechno koření a necháme povařit‚ dokud se veškerá voda nevyvaří. Vyjmeme bobkový list.
  2. Cibuli a tofu si nakrájíme najemno‚ kysané zelí bez nálevu překrájíme na menší kousky a vše přimícháme k jáhlové směsi‚ kterou trochu osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přidáme žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh a opatrně jej vpravíme do těsta.
  3. Směs dáme do zapékací misky a pečeme při 200 °C přibližně 40 minut.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát. Bára Handlířová, Brno
Zdravě a chutně /02.08.13
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Se sýrovým bešamelem je to velká lahůdka.
Jan Šigut, Baška
Zdravě a chutně /02.07.09
Mexický čtyřbarevný salát

Mexický čtyřbarevný salát

Protáhne tě a vypálí všechny bacily.

Radek Horák, České Budějovice

Zdravě a chutně /05.11.15
Nadívaná králičí stehna

Nadívaná králičí stehna

Karolína Protivová, Rakovník

Zdravě a chutně /19.11.17
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /09.12.12
Plněné pupky

Plněné pupky

Vegetariánská obměna knedlíků s uzeným.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.03.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu