Reklama
Jahelník s brusinkami
Fotogalerie:

Jahelník s brusinkami

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Brusinky jsou velmi zdravé, plné vitaminů.
Alexandra Hynková, Praha

Ingredience

  • 2 dcl voda
  • kopeček šlehačka
  • máslo
  • 2 dcl mléko
  • brusinky
  • 250 g jáhly
  • ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly propereme v horké vodě, jinak budou hořké. Potom je zalijeme vodou a necháme hodinu bobtnat. Tím zkrátíme vaření na 10 minut (jinak trvá 25 minut). Před vařením přidáme 2 dl mléka a oříšek másla. Přidáme hrst kandovaného ovoce, pokud ho máme rádi. Během vaření jáhly mícháme. Hotovou kaši dáme do kulaté misky a 2 minuty zahříváme v mikrovlnce. Vyklopíme na talíř a polijeme brusinkovým kompotem. Korpus drží tvar, brusinky se vsáknou a dodají barvu.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Zeleninová směs na prejt, pirožky a karbanátky

Maso ti vůbec nebude chybět. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /09.04.16
Těstovinová rýže se žampiony

Těstovinová rýže se žampiony

Připravuje se podobně jako rizoto z rýže, ale s těstovinami je mnohem ...

Zdravě a chutně /22.06.14
Koláč s jarní zeleninou

Koláč s jarní zeleninou

Koláč nemusí být nutně jen sladký. Ve slané podobě sice známe většinou různé ...
Zdravě a chutně /23.04.13
Kuřecí maso s čínskou zeleninou

Kuřecí maso s čínskou zeleninou

Rýžové nudle můžeš ještě osmažit nebo pokapat sójovou omáčkou.
Monika Holubová, ...
Zdravě a chutně /14.10.11
Filé pečené v alobalu

Filé pečené v alobalu

Lososa si naše děti velice oblíbily.

Zdena Šohajová, Klatovy

Zdravě a chutně /30.03.16
Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Olivový olej pomazánku zjemní a citron jí dodá příjemně pikantní chuť. ...
Zdravě a chutně /27.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu