Reklama
Hustá špenátová polévka
Fotogalerie:

Hustá špenátová polévka

Jana Holá

Trutnov
U nás jsou naštěstí jídla se špenátem velmi oblíbená. I tato polévka.
Jana Holá, Trutnov

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 3 žloutek
  • 1 hrnek smetana
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř
  • na ozdobu řeřicha
  • dle chuti chléb opečený

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mražený špenát necháme rozmrazit a s trochou vody ho za občasného míchání přivedeme k varu.
  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zaprášíme moukou.
  3. Hotovou jíšku vložíme ke špenátu, přidáme žloutky, zalijeme 1,5 l studené vody a vaříme asi 10 minut.
  4. Přilijeme smetanu a polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  5. Nakonec ještě uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem.
  6. Polévku dozdobíme například čerstvou řeřichou, kterou můžeme doma pěstovat po celý rok. Podáváme s kostičkami opečeného chleba.
     
    TIP: Smetanu můžeme nahradit zakysanou smetanou.
    Mražený špenát můžeme zaměnit za čerstvý.
    Na ochucení polévky se výborně hodí strouhaný muškátový oříšek.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkový salát s paprikou

Lilkový salát s paprikou

Výborný salát. Ivana Tylšarová, Zábřeh
Zdravě a chutně /20.12.10
Ovesná pizza s mozzarellou a spoustou zeleniny

Ovesná pizza s mozzarellou a spoustou zeleniny

Pizzu můžete dozdobit vším, na co máte chuť...
Zdravě a chutně /27.03.17
Domácí pribináček

Domácí pribináček

Chutná skvěle, je jednoduchý a narozdíl od kupovaného víte, co v něm je.
Zdravě a chutně /16.05.12
Letní ochlazení

Letní ochlazení

Vyzkoušej salát s acidofilním mlékem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /20.05.17
Roláda z mladého špenátu

Roláda z mladého špenátu

Petra Mlynářová, Kroměříž

Zdravě a chutně /17.02.18
Vločkáče

Vločkáče

Tyhle placičky jsou pochoutka, které se prostě nedá odolat.
Petra Byronová, Mimoň
...
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu