Reklama
Huspenina se zeleninou
Fotogalerie:

Huspenina se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pochutnají si na ní nejen vegetariáni.


Marta Válová, Jičín

Ingredience

  • 1 plátek želatiny
  • 3 lžíce zeleninového vývaru
  • 150 g mrkve
  • 50 g zelených fazolek
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžička citronové štávy
  • podle chuti sůl a pepř
  • 8 vajec uvařených natvrdo
  • 50 g kyselých okurek
  • na ozdobení salát a zelenina

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu rozpustíme v horkém vývaru z mrkve a fazolek a smícháme s bílým jogurtem. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

  2. Podlouhlou formu vyloženou potravinářskou fólií střídavě naplníme nahrubo rozsekanými vejci, podélně nakrájenou mrkví, fazolkami, okurkami a jogurtovou želatinou. Vše necháme v chladu ztuhnout. Poté huspeninu vyklopíme z formy, nakrájíme na porce a ozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květáková polévka s tofu

Květáková polévka s tofu

Když máš opravdu hlad, uvař si ji, je sytá. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /05.06.14
Sojový salát

Sojový salát

Léto se kvapem blíží a já se nechci stydět svléknout do plavek. Proto se můj ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Kapr na zelenině

Kapr na zelenině

Takzvaná "Živánská" z kapra, dobrý slovenský recept.

Martina Mináriková, Dvůr ...

Zdravě a chutně /20.04.13
Ovocný salát

Ovocný salát

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.07.18
Kuřecí steaky s tymiánem

Kuřecí steaky s tymiánem

Nepřežeňte to s tymiánem, má výraznou chuť. 
Magda Lacková, Domažličky
Zdravě a chutně /16.03.12
Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Kapr s rýží a paprikovou omáčkou

Nezvyklá kombinace ryby, omáčky a rýže tě překvapí.

Lenka Bukáčková, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /12.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu