Po upečení ho můžeme posypat sýrem.
Magda Legindiová, Velké Hamry
Ingredience
- Ingredience
- 3 hrsti sušené nebo čerstvé houby
- 2 rohlík
- 1 velká lžíce dětská krupice
- 1 hrnek mléko
- 3 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 125 g máslo
- podle chuti sůl, kmín a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sušené houby na pár minut namočíme do 500 ml vody a pak je v téže vodě povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Když jsou houby měkké, necháme vychladnout.
-
Přidáme nakrájené rohlíky, krupici, vejce, mléko, utřený česnek a cibulku osmaženou na kousku másla. Promíchaný hubník nalijeme na plech s vyšším okrajem, na kterém jsme v troubě rozpálili máslo. Pečeme asi 30 minut.