Reklama
Hráškový krém
Fotogalerie:

Hráškový krém

Květa Fialová

Klatovy
V létě nahradím sterilovaný hrášek čerstvým. Polévka získá výraznější barvu.
Květa Fialová, Klatovy

Ingredience

  • 40 g máslo
  • 1 žloutek
  • 80 g mouka hladká
  • 1 l vývar zeleninový
  • 160 g hrášek sterilizovaný
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku a za prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem. Vaříme 30 minut, přičemž po 15 minutách varu přisypeme prolisovaný nebo umletý hrášek.
  2. Těsně před koncem přilijeme většinu mléka a opepříme. Polévku procedíme, dochutíme polévkovým kořením a zjemníme žloutkem rozmíchaným ve zbylém mléce, případně máslem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete...
Zdravě a chutně /06.05.12
Sójové maso na pomeranči

Sójové maso na pomeranči

Je to můj vlastní recept, všem chutnal.
Veronika Novotná, Brno
Zdravě a chutně /08.06.12
Cizrna se zeleninou a hovězím masem

Cizrna se zeleninou a hovězím masem

Tento pokrm je trošku náročnější na přípravu, ale je zdravý a moc chutný.

Lenka ...

Zdravě a chutně /29.05.12
Zdravá večeře

Zdravá večeře

Ploché nudle se s kousky masa dobře doplňují. 

Renata Dvořáková, ...

Zdravě a chutně /04.09.16
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /02.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu