Reklama
Hrachová kaše s uzeným tofu
Fotogalerie:

Hrachová kaše s uzeným tofu

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Zdravá varianta české klasiky.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 balení uzené tofu
  • 3 hrnky loupaný žlutý hrach
  • 5 ks větší brambory
  • 3 lžíce celozrnná mouka
  • 1 lžíce máslo
  • 4 stroužky česnek
  • 3 ks bobkový list
  • majoránka
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Alespoň 6 hodin předem namočený hrách dáme vařit do hrnce s osolenou vodou a bobkovým listem. Mezitím si očistíme brambory a nakrájíme je na drobné kostičky. Po deseti minutách vaření je přidáme k hrachu.

  2.  Na pánvi si rozpustíme máslo a přidáme do něj celozrnnou mouku. Jakmile jíška ztmavne, přidáme ji do hrnce. Přidáme nastrouhaný česnek, sůl, pepř a majoránku.
  3. Jakmile je voda vyvařená, odstavíme kaši z plotny, vyjmeme bobkový list a z poloviny ji rozmixujeme ponorným mixérem. Za stálého míchání ještě pět minut povaříme.
  4. Tofu si nakrájíme na plátky a zlehka opečeme na teflonové pánvi. Podáváme jej s kaší s nakládanými okurkami. Ke kaši si můžeš udělat i volské oko nebo kvalitní párky. Kdo má rád, může ke kaši přikusovat chleba.   
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso na zelenině s kuskusem

Maso na zelenině s kuskusem

Udělej radost své rodině něčím netradičním! Anežka Marelová, Frýdlant nad ...
Zdravě a chutně /14.03.12
Kuře s mrkví a hráškem

Kuře s mrkví a hráškem

Toto jídlo je jednoduché a velmi chutné. Ani po něm neztloustneš.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Salát z mladého zelí

Salát z mladého zelí

Hotový salát by se měl ještě nechat alespoň 30 minut proležet v lednici, aby se chutě ...

Zdravě a chutně /29.07.17
Ovocný salát

Ovocný salát

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.07.18
Kuřecí roláda s jatýrky

Kuřecí roláda s jatýrky

Lépe se krájí, když několik minut zchladne.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /10.11.13
Fazolkový salát se sýrem

Fazolkový salát se sýrem

Milovníci fazolek si tento recept ihned oblíbí!

Jana Suchá, Praha

Zdravě a chutně /21.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu