Reklama
Hovězí maso na okurkách s rýží
Fotogalerie:

Hovězí maso na okurkách s rýží

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Nedělní oběd.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 500-600 g hovězí zadní maso
  • 8 ks sterilované okurky
  • sůl, pepř
  • rýže
  • 4 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 cibule
  • 1-2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme ho na tenké nudličky a naložíme ho na deset minut v hořčici. Mezitím si cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na rozpáleném oleji.
  2. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní maso i s hořčicí, podlijeme ho trochou vody, přidáme sůl, pepř a pod pokličkou vše za občasného míchání dusíme, dokud nebude maso měkké. Asi 30 minut před koncem přidáme k masu okurky nakrájené na kolečka. Podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Chutná dětem, protože je lahodná a jemná. Zdena Konečná, Klášterec nad Ohří ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Domácí zelí s mrkví

Domácí zelí s mrkví

Hodí se jako příloha k mnoha pochoutkám.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /24.02.16
Smažený květák v těstíčku z hrašky

Smažený květák v těstíčku z hrašky

Obalování v těstíčku z hrašky je mnohem rychlejší a při smažení nasaje jen minimum ...

Zdravě a chutně /26.05.12
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Podle mě by dýně nejen na podzimním jídelníčku neměla chybět.

Hana ...

Zdravě a chutně /30.10.16
Řízečky z kedluben

Řízečky z kedluben

Moje rodina má ráda všechno smažené. Maso nemůžu ale vařit pořád, zato kedlubny jsou ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Salát z quinoy s balkánským sýrem a olivami

Kateřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /04.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu