Nedělní oběd.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 500-600 g hovězí zadní maso
- 8 ks sterilované okurky
- sůl, pepř
- rýže
- 4 lžíce plnotučná hořčice
- 2 cibule
- 1-2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, odblaníme, nakrájíme ho na tenké nudličky a naložíme ho na deset minut v hořčici. Mezitím si cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na rozpáleném oleji.
-
Jakmile zesklovatí, přidáme k ní maso i s hořčicí, podlijeme ho trochou vody, přidáme sůl, pepř a pod pokličkou vše za občasného míchání dusíme, dokud nebude maso měkké. Asi 30 minut před koncem přidáme k masu okurky nakrájené na kolečka. Podáváme s rýží.