Reklama
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem
Fotogalerie:

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Kristýna Válová

Ústí nad Labem
Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji rádi všichni a ve všech podobách – jako přílohu, zavářku do polévky, samostatné jídlo naslano (rizoto, placičky apod.) i nasladko. Snažím se recepty průběžně obměňovat, ale máme několik stálic, které připravuji pravidelně. K nim patří i toto rizoto.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 hrnky rýže
  • 100 ml víno bílé
  • 1 ks cibule bílá
  • 1 ks cibule červená
  • 200 g žampiony čerstvé
  • 50 g hrášek zelený
  • olej olivový na pečení
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 ml víno červené
  • 1 lžíce cukr
  • dle chuti sójová omáčka sladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Obě cibule nakrájíme nadrobno a spolu s nasekaným česnekem osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.

  2. krok2 Žampiony opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k osmažené cibulce a také osmahneme.
  3. krok3 Do hluboké pánve nasypeme i nevařenou syrovou rýži, vše dobře promícháme. Zalijeme bílým vínem a asi jedním hrnkem čisté vody.
  4. Rýži necháme vařit, občas promícháme, dokud se voda zcela nevsákne. Pokud by se nám rýže zdála příliš tvrdá, přilijeme ještě 1/2 hrnečku vody a necháme vařit. Na závěr rizoto ochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme se sýrem na talíři podlitém vinnou omáčkou.
  6. Omáčku připravíme z másla, které rozehřejeme v pánvi, promícháme s moukou a zalijeme vínem. Ochutíme ji cukrem, solí a pepřem a pár kapkami sladké sójové omáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn. Tereza Krausová, Kladno
Zdravě a chutně /28.01.15
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Nakládaná pečená rajčata

Nakládaná pečená rajčata

Rajčata jsou zeleninou, kterou mnozí z nás ještě neumí úplně docenit. Přitom jsou tak ...

Zdravě a chutně /23.07.16
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
Řepový salát s banánem

Řepový salát s banánem

Červená řepa obsahuje velmi mnoho železa.
Lída Guková, Pacov
Zdravě a chutně /20.12.11
Kapr podle Pavla

Kapr podle Pavla

Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov
Zdravě a chutně /19.08.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu