Reklama
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem
Fotogalerie:

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Kristýna Válová

Ústí nad Labem
Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji rádi všichni a ve všech podobách – jako přílohu, zavářku do polévky, samostatné jídlo naslano (rizoto, placičky apod.) i nasladko. Snažím se recepty průběžně obměňovat, ale máme několik stálic, které připravuji pravidelně. K nim patří i toto rizoto.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 hrnky rýže
  • 100 ml víno bílé
  • 1 ks cibule bílá
  • 1 ks cibule červená
  • 200 g žampiony čerstvé
  • 50 g hrášek zelený
  • olej olivový na pečení
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 ml víno červené
  • 1 lžíce cukr
  • dle chuti sójová omáčka sladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Obě cibule nakrájíme nadrobno a spolu s nasekaným česnekem osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.

  2. krok2 Žampiony opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k osmažené cibulce a také osmahneme.
  3. krok3 Do hluboké pánve nasypeme i nevařenou syrovou rýži, vše dobře promícháme. Zalijeme bílým vínem a asi jedním hrnkem čisté vody.
  4. Rýži necháme vařit, občas promícháme, dokud se voda zcela nevsákne. Pokud by se nám rýže zdála příliš tvrdá, přilijeme ještě 1/2 hrnečku vody a necháme vařit. Na závěr rizoto ochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme se sýrem na talíři podlitém vinnou omáčkou.
  6. Omáčku připravíme z másla, které rozehřejeme v pánvi, promícháme s moukou a zalijeme vínem. Ochutíme ji cukrem, solí a pepřem a pár kapkami sladké sójové omáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šoulet

Šoulet

Hrách prý posiluje slezinu, slinivku i žaludek a harmonizuje trávení. Připravuji ji ho ...
Zdravě a chutně /18.04.12
Papriková cizrna

Papriková cizrna

Často peču domácí chleba a ten je k omáčce úplně nejlepší. Dobrá je také s ...

Zdravě a chutně /08.11.17
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
Rychlý kompot

Rychlý kompot

Podle receptu

Jany Luťanské z Třebíče

Zdravě a chutně /17.06.19
Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu