Reklama
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem
Fotogalerie:

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Kristýna Válová

Ústí nad Labem
Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji rádi všichni a ve všech podobách – jako přílohu, zavářku do polévky, samostatné jídlo naslano (rizoto, placičky apod.) i nasladko. Snažím se recepty průběžně obměňovat, ale máme několik stálic, které připravuji pravidelně. K nim patří i toto rizoto.
Kristýna Válová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 hrnky rýže
  • 100 ml víno bílé
  • 1 ks cibule bílá
  • 1 ks cibule červená
  • 200 g žampiony čerstvé
  • 50 g hrášek zelený
  • olej olivový na pečení
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g sýr tvrdý strouhaný
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • sůl a pepř podle chuti
  • 150 ml víno červené
  • 1 lžíce cukr
  • dle chuti sójová omáčka sladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Obě cibule nakrájíme nadrobno a spolu s nasekaným česnekem osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem.

  2. krok2 Žampiony opláchneme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k osmažené cibulce a také osmahneme.
  3. krok3 Do hluboké pánve nasypeme i nevařenou syrovou rýži, vše dobře promícháme. Zalijeme bílým vínem a asi jedním hrnkem čisté vody.
  4. Rýži necháme vařit, občas promícháme, dokud se voda zcela nevsákne. Pokud by se nám rýže zdála příliš tvrdá, přilijeme ještě 1/2 hrnečku vody a necháme vařit. Na závěr rizoto ochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme se sýrem na talíři podlitém vinnou omáčkou.
  6. Omáčku připravíme z másla, které rozehřejeme v pánvi, promícháme s moukou a zalijeme vínem. Ochutíme ji cukrem, solí a pepřem a pár kapkami sladké sójové omáčky.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (26.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s mozzarellou

Salát s mozzarellou

Nedávno jsem v nedalekém hypermarketu koupila mozzarellu Zanetti, která se vyrábí ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Kaštanová skládanka

Kaštanová skládanka

Tahini je pasta ze sezamových semínek.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /28.11.14
Sójové chilli con carne

Sójové chilli con carne

Pro milovníky ostřejších pokrmů.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /25.11.14
Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát.

Bára Handlířová, Brno

Zdravě a chutně /02.08.13
Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Kapusta je zdravá. Proč si ji neužít i v chutné polévce.
Jana Remková, ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Rybí perkelt

Rybí perkelt

Připravit tuto rychlovku netrvá déle jak 20 minut i s přípravou. Kromě toho, ...

Zdravě a chutně /09.03.15
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama