Reklama
Houbové rizoto
Fotogalerie:

Houbové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zapíjej pivem nebo vínem.

Oleg Kabarský, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g směsi hříbků, žampionů a hlívy ústřičné
  • trocha soli a pepře
  • 200 g jasmínové rýže
  • 10 cherry rajčátek
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička medu
  • 1 hrst rukoly

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na rozpálenou pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujeme směs hub. Osolíme, opepříme a promícháme s uvařenou rýží a cherry rajčátky.

  2. 2. Červené víno vaříme na pánvi s medem. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá omáčka.

  3. 3. Riozoto ozdobíme rukolou a přelijeme redukcí.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát plný vitamínů

Salát plný vitamínů

Čím víc čerstvé zeleniny, tím líp. Blanka Říhová, Poděbrady
Zdravě a chutně /09.03.16
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pokud současně peču maso na grilu, lilek k němu přidám a nemusím zapínat troubu.

...

Zdravě a chutně /18.08.16
Obilninová směs

Obilninová směs

Hodí se i jako příloha k pečenému kuřátku.

Iva Papežová, Teplice

Zdravě a chutně /22.08.12
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.

Božena Peřinová, Bítovčice

Zdravě a chutně /14.03.16
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila.
Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Pohankový dezert

Pohankový dezert

Upeč své rodince vynikající moučník.
Jiřina Klimešová, Olešná u Hořovic
Zdravě a chutně /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu