Reklama
Houbová frittata
Fotogalerie:

Houbová frittata

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lahůdkové droždí koupíš  v Country Life.

Petra Zachovská, Lomnice nad Popelkou

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 500 g tofu natural
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/4 hrnku lahůdkového droždí
  • trocha houbového koření
  • 1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru
  • dle chuti pepř a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nasekaný česnek. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme na mírném plameni dalších 7 minut.

  2. Z tofu vymačkáme vodu a rozmělníme je. Přidáme sójovku, hořčici, pepř, droždí, houbové koření, kopr a hotové houby. Osolíme a opepříme.     

  3. Směs přendáme do vymazané formy, potřeme trochou olivového oleje. Pečeme asi 20 minut, dokud není frittata pevná a lehce zlatohnědá na povrchu.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba na špenátovém lůžku

Ryba na špenátovém lůžku

Když jsem položila rybu na lůžko z čerstvých špenátových listů, celá rodina si moc ...
Zdravě a chutně /30.10.12
Kuřecí nudličky na pórku

Kuřecí nudličky na pórku

Máme rádi jednoduchá a rychlá jídla.

Eliška Robová, Praha

Zdravě a chutně /19.03.13
Královská omeleta se šmakounem

Královská omeleta se šmakounem

Lehká zdravá pochoutka nejen pro vegetariány.
Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /14.09.10
Čočka se zeleninou

Čočka se zeleninou

Zdeněk Pavlíček,

Šumperk

Zdravě a chutně /01.01.18
Prsíčka zapečená v leču

Prsíčka zapečená v leču

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Zdravě a chutně /09.07.16
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pokud současně peču maso na grilu, lilek k němu přidám a nemusím zapínat troubu.

...

Zdravě a chutně /18.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu