Ingredience
- 400 g maso krůtí
- 200 g broskve kompotované
- 400 g rukola
- 1 lžička solamyl
- 1 lžíce olej olivový
- 1 lžička ocet balsamikový
- 1 lžička cukr krupice
- špetka sůl
- špetka pepř
- 50 g semínka slunečnicová
- z 1/2 pomeranče šťáva pomerančová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, lehce posolíme a popepříme. Maso zaprášíme solamylem. Krůtí nudličky osmažíme na pánvi s rozehřátým olivovým olejem.
-
Po osmažení k nim přidáme broskve nakrájené na plátky a zlehka promícháme. Směs ochutíme cukrem, balzamikovým octem a čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou.
-
Na další pánvi osmahneme slunečnicová semínka (s kapkou oleje nebo nasucho). Směs rozdělíme na čtyři rovné díly na talířky vyložené opraným polníčkem. Na závěr posypeme opraženými slunečnicovými semínky.