Reklama
Hlíva zapečená se zeleninou
Fotogalerie:

Hlíva zapečená se zeleninou

Milan Plch

Brno
Dej si se mnou porci tohoto elixíru mládí.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 100 g hlíva ústřičná
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 150 g brokolice
  • 1 lilek
  • 1/4 celer
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce semínka sezamová
  • kmín mletý
  • kari
  • majoránka
  • paprika sladká mletá
  • tuk na vymazání formy
  • 5 lžic jogurt bílý
  • 1 vejce
  • 100 ml kefír
  • 1 lžíce pasta ze sezamových semínek
  • 2 lžičky hořčice dijonská
  • omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer oloupeme‚ ostatní zeleninu a hlívu omyjeme a vše nakrájíme na kostky. Smícháme v pekáčku vy­mazaném olejem‚ přidáme sůl‚ koření a sezamové semínko‚ podlijeme a při 150 ˚C pečeme asi 25 minut.
  2. Zbývající přísady prošleháme a nalijeme na zeleninu‚ pe­čeme ještě dalších 20 minut‚ dokud povrch nezezlátne. Po­dáváme s kečupem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí salát

Rybí salát

Je mnohem, mnohem lepší než ten kupovaný. Dagmar Peřinová, Nížkov
Zdravě a chutně /23.01.11
Cukety plněné houbami

Cukety plněné houbami

Je hezké, když je před podáváním přikryješ odkrojeným vrškem.

Jana Koutná, ...

Zdravě a chutně /22.09.17
Poháry s jogurtem a chia semínky

Poháry s jogurtem a chia semínky

Dáváme si je ke snídani nebo když máme chuť na něco sladkého.

Josefínka ...

Zdravě a chutně /12.07.17
Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Je to opravdu vynikající příloha k masu, mohu ji všem doporučit.
Vladimíra Malá, ...
Zdravě a chutně /04.08.11
Salát Cesarion

Salát Cesarion

Svěží a zdravá letní pochoutka.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /05.12.08
Kapustové placičky

Kapustové placičky

Je lepší vařit kapustu nad párou, aby se nezničily vitaminy.

Olga Mašková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu