Reklama
Hlíva zapečená se zeleninou
Fotogalerie:

Hlíva zapečená se zeleninou

Milan Plch

Brno
Dej si se mnou porci tohoto elixíru mládí.
Milan Plch, Brno

Ingredience

  • 100 g hlíva ústřičná
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 150 g brokolice
  • 1 lilek
  • 1/4 celer
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce semínka sezamová
  • kmín mletý
  • kari
  • majoránka
  • paprika sladká mletá
  • tuk na vymazání formy
  • 5 lžic jogurt bílý
  • 1 vejce
  • 100 ml kefír
  • 1 lžíce pasta ze sezamových semínek
  • 2 lžičky hořčice dijonská
  • omáčka sojová

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer oloupeme‚ ostatní zeleninu a hlívu omyjeme a vše nakrájíme na kostky. Smícháme v pekáčku vy­mazaném olejem‚ přidáme sůl‚ koření a sezamové semínko‚ podlijeme a při 150 ˚C pečeme asi 25 minut.
  2. Zbývající přísady prošleháme a nalijeme na zeleninu‚ pe­čeme ještě dalších 20 minut‚ dokud povrch nezezlátne. Po­dáváme s kečupem.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrachová kaše s uzeným tofu

Hrachová kaše s uzeným tofu

Zdravá varianta české klasiky. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /11.08.12
Hráškový salát

Hráškový salát

Je dobrý s chlebem i jako příloha k masu.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
...
Zdravě a chutně /11.11.10
Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...

Zdravě a chutně /23.03.13
Špenátový hummus

Špenátový hummus

Eva Poláčková, Zlín

Zdravě a chutně /26.10.19
Zelenina na bulguru

Zelenina na bulguru

Druh a množství zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti.

Jiřina Fulínová, Praha

Zdravě a chutně /11.11.15
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu