Reklama
Hlíva s pečeným bramborem
Fotogalerie:

Hlíva s pečeným bramborem

Lenka Zelinková

Roztoky u Prahy
U nás doma patří hlíva k nejoblíbenějším jídlům.
Lenka Zelinková, Roztoky u Prahy

Ingredience

  • 1 cibule
  • 50 g máslo
  • 600 g hlíva ústřičná
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka sůl
  • 30 g mouka hladká
  • 200 ml smetana sladká

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli osmažíme na másle, přidáme nakrájenou hlívu a muškátový oříšek.
  2. Osolíme a dusíme asi 25 minut. Závěrem přilijeme moukou zahuštěnou smetanu nebo sójové mléko a necháme přejít varem.
  3. Nám chutná nejvíce s těstovinami a brambory okořeněnými čerstvou bazalkou, koriandrem a petrželkou.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Můžeme přidat hrst voňavých bylinek. Jana Měsíčková, Veselí nad Moravou
Zdravě a chutně /24.08.16
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Květákový salát

Květákový salát

Kdo má rád květák, určitě tento recept vyzkouší.

Veronika Poláčková. Mýto

Zdravě a chutně /06.04.12
Naklíčený salát

Naklíčený salát

Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.

Zora Adamcová, Liberec

Zdravě a chutně /22.10.13
Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Mám ho moc ráda, mohla bych ho jíst každý den. Když mám kopr, přidám do polévky ...

Zdravě a chutně /18.02.14
Jednoduché květákové knedlíčky

Jednoduché květákové knedlíčky

Kdo má rád, může do polévky přidat také trochu kmínu.

Vladimír Bruna, Praha

Zdravě a chutně /21.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu