Reklama
Gulášová polévka z tofu
Fotogalerie:

Gulášová polévka z tofu

Lucie Blahová

Slavičín
Dietní a zdravá alternativa české klasiky.
Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • trocha olej
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 200 g tofu uzené
  • 400 g brambory
  • 1/2 kostky bujón
  • 10 g solamyl
  • špetka majoránka
  • špetka nové koření
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na kapce oleje zpěníme nakrájenou cibuli‚ přidáme nastrouhaný česnek a zalijeme asi 800 ml vody.
  2. Tofu i brambory nakrájíme na kostky a přidáme do polévky spolu s 1/2 kostky bujonu. Přidáme koření a necháme vařit.
  3. Na závěr polévku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané lilky se zeleninou

Zapékané lilky se zeleninou

Lilky dělám často, dají se dusit, smažit, grilovat nebo zapékat s náplní. Kristýna ...
Zdravě a chutně /09.09.16
Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Květákový nákyp se sýrovou čepicí

Při nákupu dbáme na to, aby měl květák pevné bílé růžice bez otlaků a aby...

Zdravě a chutně /09.07.15
Pangasius s rajčaty

Pangasius s rajčaty

Dlouho jsem si na rybě dokázala pochutnat, jen když byla v trojobalu a smažená. ...
Zdravě a chutně /24.11.08
Čekankový salát

Čekankový salát

Aby nebyla čekanka hořká, uchovávej ji v tmavém obalu.
Lukáš Kubový, Praha
Zdravě a chutně /23.02.12
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Řepový salát s ořechy a banánem

Řepový salát s ořechy a banánem

Vynikající salátek, po kterém určitě nepřibereš.

Lída Guk, Pelhřimov   ...

Zdravě a chutně /03.11.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu