Reklama
Guláš se zeleninou
Fotogalerie:

Guláš se zeleninou

Hana Kupková

Ostrava
Netradiční gulášek jistě ocení i labužníci.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 250 g žampiony
  • 4-5 ks rajčata
  • 1 ks paprika
  • 2-3 ks jarní cibulky i s natí
  • dle chuti zelené natě (libeček, celer, petržel..)
  • 1/2 kostky bujón zeleninový
  • 1/2 ks cuketa
  • dle potřeby olej na smažení
  • dle potřeby omáčka sojová
  • dle potřeby česnek sušený
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby koření gulášové
  • 1 lžíce mouka na zahuštění
  • 2 balíčky rýže
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 ks mrkev strouhaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme nadrobno nakrájené žampiony a cuketu, okořeníme a dusíme doměkka. Vmícháme nasekanou papriku, zelené natě a nakonec přidáme nakrájená rajčata. Směs zahustíme moukou, zamícháme, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Dosolíme.
  2. Rýži uvaříme v osolené vodě, přidáme olej a mrkev. Promícháme a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rajčata plněná polentou

Rajčata plněná polentou

Na talíři ještě posypeme parmazánem. Ivana Blahošová, Vimperk
Zdravě a chutně /06.10.15
Vitaminový koktejl

Vitaminový koktejl

Petra Geletičová, Sloupno

Zdravě a chutně /25.07.18
Zapečené kuřecí s lilkem a rajčaty

Zapečené kuřecí s lilkem a rajčaty

Lehký oběd.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /15.06.13
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Kuřecí cuketa

Kuřecí cuketa

Sýr dodá omáčce zvláštní konzistenci, ale s rýží je velice chutná.

Veronika ...

Zdravě a chutně /22.10.12
Kuřecí kapsy v páře

Kuřecí kapsy v páře

Tento způsob přípravy je velmi šetrný.

Judita Novotná, Prostějov

Zdravě a chutně /14.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu