Ingredience
- Salát
- 1 lžička podravka
- špetka sůl
- 1 lžíce olej
- 300 g kukuřice sterilizovaná
- 1 rajčata
- 1 paprika červená
- 1 cuketa
- 1 cibule
- Zálivka
- 1 lžička hořčice dijonská
- špetka sůl
- špetka pepř
- dle potřeby cukr krupice
- 1-2 lžíce ocet
- Ostatní
- 600 g losos
- špetka sůl
- 10 ml olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kukuřici necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme na menší kousky nakrájené rajče a nakrájenou papriku.
-
Cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli nadrobno. Na oleji zpěníme cibulku a na ní orestujeme cuketu. Ochutíme solí a podravkou.
-
Všechnu zeleninu lehce promícháme a zalijeme zálivkou připravenou z octa, hořčice, soli a pepře.
-
Lososa omyjeme, nakrájíme na jednotlivé porce a osolíme. Grilovací pánvičku potřeme olejem a rybu na ní opečeme z obou stran.
-
Na mělký talíř rozprostřeme salát a na něj naservírujeme hotovou rybu.
TIP: Při podávání ozdobíme lososa plátkem citronu, kterým pak porci pokapeme.