Reklama
Grilovaný lilek se zeleninou
Fotogalerie:

Grilovaný lilek se zeleninou

Jiřina Stolejdová

Praha
Má velmi jemnou chuť a mně dokonale nahradí i maso.
Jiřina Stolejdová, Praha

Ingredience

  • 2 lilek
  • 2 paprika červená
  • 2 rajčata
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 6 lžic olej olivový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • několik větviček tymián čerstvý
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky podélně rozřízneme a ostrým nožem nařežeme mřížku do dužiny tak, abychom nepoškodili slupku.
  2. Nařezanou plochu posolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a několika odrhnutými snítkami tymiánu. Touto směsí hojně potřeme naříznuté lilky a zabalíme jednotlivé půlky do alobalu.
  4. Na rozpáleném grilu opékáme lilky naříznutou stranou dolů asi 10 minut, poté je rozbalíme a pomalu dogrilujeme z obou stran, dokud nejsou lilky krásně měkké.
  5. Podáváme s další grilovanou zeleninou, jako jsou pa-priky a rajčata.
     
    TIP: Stejně dobrou zeleninou na grilování jsou cukety. Protože z grilované zeleniny nezůstává žádná šťáva, nahradíme ji ochucenými másly nebo omáčkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát „speciál“

Tuňákový salát „speciál“

Takhle můžeš ozdobit jakýkoliv oblíbený salát. Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /07.10.11
Zapečené brambory se sójovými kostkami

Zapečené brambory se sójovými kostkami

Levné a zdravé jídlo přijde vhod vždycky. Ochutnej můj recept.
Jindřiška ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Salát z pečených cibulí

Salát z pečených cibulí

Netradiční lahůdka, která si získá tvé srdce.
Kamila Slavíková, Hodonín
Zdravě a chutně /18.06.13
Baba ganush

Baba ganush

Z cest po Izraeli recept přivezla máma.
Kryštof Barvínek, Praha
Zdravě a chutně /18.08.08
Kapustový dort

Kapustový dort

Kapusta obsahuje spoustu minerálů – například železo a hořčík.
Daniela ...
Zdravě a chutně /15.02.10
Jahelník s brusinkami

Jahelník s brusinkami

Brusinky jsou velmi zdravé, plné vitaminů.
Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /22.09.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama