Reklama
Grilovaný lilek se zeleninou
Fotogalerie:

Grilovaný lilek se zeleninou

Jiřina Stolejdová

Praha
Má velmi jemnou chuť a mně dokonale nahradí i maso.
Jiřina Stolejdová, Praha

Ingredience

  • 2 lilek
  • 2 paprika červená
  • 2 rajčata
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 6 lžic olej olivový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • několik větviček tymián čerstvý
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky podélně rozřízneme a ostrým nožem nařežeme mřížku do dužiny tak, abychom nepoškodili slupku.
  2. Nařezanou plochu posolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a několika odrhnutými snítkami tymiánu. Touto směsí hojně potřeme naříznuté lilky a zabalíme jednotlivé půlky do alobalu.
  4. Na rozpáleném grilu opékáme lilky naříznutou stranou dolů asi 10 minut, poté je rozbalíme a pomalu dogrilujeme z obou stran, dokud nejsou lilky krásně měkké.
  5. Podáváme s další grilovanou zeleninou, jako jsou pa-priky a rajčata.
     
    TIP: Stejně dobrou zeleninou na grilování jsou cukety. Protože z grilované zeleniny nezůstává žádná šťáva, nahradíme ji ochucenými másly nebo omáčkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelenina Jardiniére

Zelenina Jardiniére

Před podáváním vyjmi svazek bylinek. Petra Wolfová, Kralupy
Zdravě a chutně /20.06.15
Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.


David Marounek, Roudnice

Zdravě a chutně /20.03.17
Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Zapečené brambory s rukolou a sýrem cottage

Jednoduchá jarní dobrota.

Lucie Dolejší, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.03.15
Smetanové rizoto

Smetanové rizoto

Recept ocení všichni vegetariáni i ti, co maso nemusí každý den.
Květa Hošková, ...
Zdravě a chutně /23.12.11
Vegetariánské burgery

Vegetariánské burgery

Z fazolí nemusíš mít strach, nejsou v burgeru vůbec cítit.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /05.08.13
Bylinková rajčata

Bylinková rajčata

Když potřebuješ zužitkovat úrodu.

Jindřiška Chvojková, Příbram

Zdravě a chutně /24.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu