Reklama
Grilovaný lilek se zeleninou
Fotogalerie:

Grilovaný lilek se zeleninou

Jiřina Stolejdová

Praha
Má velmi jemnou chuť a mně dokonale nahradí i maso.
Jiřina Stolejdová, Praha

Ingredience

  • 2 lilek
  • 2 paprika červená
  • 2 rajčata
  • špetka pepř
  • špetka sůl
  • 2 stroužky česnek
  • 6 lžic olej olivový
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • několik větviček tymián čerstvý
  • olej olivový na potírání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky podélně rozřízneme a ostrým nožem nařežeme mřížku do dužiny tak, abychom nepoškodili slupku.
  2. Nařezanou plochu posolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a několika odrhnutými snítkami tymiánu. Touto směsí hojně potřeme naříznuté lilky a zabalíme jednotlivé půlky do alobalu.
  4. Na rozpáleném grilu opékáme lilky naříznutou stranou dolů asi 10 minut, poté je rozbalíme a pomalu dogrilujeme z obou stran, dokud nejsou lilky krásně měkké.
  5. Podáváme s další grilovanou zeleninou, jako jsou pa-priky a rajčata.
     
    TIP: Stejně dobrou zeleninou na grilování jsou cukety. Protože z grilované zeleniny nezůstává žádná šťáva, nahradíme ji ochucenými másly nebo omáčkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Trochu netradiční‚ ale velice chutná. Veronika Poláčková,Mýto
Zdravě a chutně /04.08.11
Kešú-kokosový flapjack

Kešú-kokosový flapjack

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /27.09.19
Poctivá z Hané

Poctivá z Hané

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.

Anna Zemánková, Olomouc

Zdravě a chutně /30.12.12
Celerová polévka

Celerová polévka

Výtečný zeleninový krém.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /10.03.13
Zlatá rybka na mrkvi

Zlatá rybka na mrkvi

Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora
Zdravě a chutně /17.05.11
Salát plný vitamínů

Salát plný vitamínů

Čím víc čerstvé zeleniny, tím líp.

Blanka Říhová, Poděbrady

Zdravě a chutně /09.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu