Ingredience
- 2 lilek
- 2 paprika červená
- 2 rajčata
- špetka pepř
- špetka sůl
- 2 stroužky česnek
- 6 lžic olej olivový
- z 1/2 citronu citronová šťáva
- několik větviček tymián čerstvý
- olej olivový na potírání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilky podélně rozřízneme a ostrým nožem nařežeme mřížku do dužiny tak, abychom nepoškodili slupku.
-
Nařezanou plochu posolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
-
Česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem a několika odrhnutými snítkami tymiánu. Touto směsí hojně potřeme naříznuté lilky a zabalíme jednotlivé půlky do alobalu.
-
Na rozpáleném grilu opékáme lilky naříznutou stranou dolů asi 10 minut, poté je rozbalíme a pomalu dogrilujeme z obou stran, dokud nejsou lilky krásně měkké.
-
Podáváme s další grilovanou zeleninou, jako jsou pa-priky a rajčata.TIP: Stejně dobrou zeleninou na grilování jsou cukety. Protože z grilované zeleniny nezůstává žádná šťáva, nahradíme ji ochucenými másly nebo omáčkami.