Reklama
Grilované špízy
Fotogalerie:

Grilované špízy

David Jílek

Praha
Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 800 g maso kuřecí
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička vegeta
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 200 g rajčátka cherry
  • 1 cuketa
  • 4 brambory
  • 4 žampiony
  • 2 cibule
  • 4 rohlíky
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké kostky a naložíme do marinády. Tu si připravíme tak, že do misky nalijeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek, lžičku vegety, špetku bílého mletého pepře, sůl a vidličkou rozšleháme. Pak do marinády vložíme maso a necháme minimálně půl hodiny odležet.
  2. Rajčata a cuketu omyjeme, brambory, žampiony a cibuli oloupeme a vše nakrájíme na stejně silná kolečka.
  3. Připravené maso vyjmeme z marinády a spolu s nakrájenou zeleninou střídavě napichujeme na špejle. Syrové špízy položíme na plech a vložíme do elektrické trouby pod gril. Během grilování je aspoň jednou obrátíme a potřeme zbylou marinádou. Grilujeme přibližně 15–20 minut.
  4. Rohlíky nakrájíme na stejně silná kolečka a v pánvi na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Ještě horké je obalíme v nasekaných čerstvých bylinkách a podáváme spolu s hotovými špízy.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankovo-ovesné vafle

Pohankovo-ovesné vafle

Olga Vitos, Bolechowice
Zdravě a chutně /01.04.18
Semínkové řízky

Semínkové řízky

Špejle před napíchnutím namoč do vody.

Petra Šiklová, Trutnov

Zdravě a chutně /31.05.16
Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Rádi kombinujeme zeleninu s těstovinami.
Pavlína Hrabovská, Hodonín
Zdravě a chutně /04.08.11
Kuřecí salátek

Kuřecí salátek

Lahodný kuřecí salátek se zeleninou, který je vhodný i jako lehký oběd.

Iveta ...

Zdravě a chutně /31.01.13
Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Kuskus se zeleninou a jogurtovým dipem

Tento recept je u nás velmi oblíbeny a dáváme si ho většinou na večeři.

Lucie ...

Zdravě a chutně /20.06.13
Kapr v zelenině

Kapr v zelenině

Jsem rybář, a tak občas domů přinesu nějakého tvora s ploutvičkami.
Milan Plch, Brno
...
Zdravě a chutně /03.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu