Reklama
Grilované špízy
Fotogalerie:

Grilované špízy

Kuřecí maso a zelenina tvoří dokolané spojení.
David Jílek, Praha

Ingredience

  • 800 g maso kuřecí
  • 4 lžíce olej olivový
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička vegeta
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 200 g rajčátka cherry
  • 1 cuketa
  • 4 brambory
  • 4 žampiony
  • 2 cibule
  • 4 rohlíky
  • 2 lžíce máslo
  • 2 lžíce bylinky zelené

Doba přípravy

40 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké kostky a naložíme do marinády. Tu si připravíme tak, že do misky nalijeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek, lžičku vegety, špetku bílého mletého pepře, sůl a vidličkou rozšleháme. Pak do marinády vložíme maso a necháme minimálně půl hodiny odležet.
  2. Rajčata a cuketu omyjeme, brambory, žampiony a cibuli oloupeme a vše nakrájíme na stejně silná kolečka.
  3. Připravené maso vyjmeme z marinády a spolu s nakrájenou zeleninou střídavě napichujeme na špejle. Syrové špízy položíme na plech a vložíme do elektrické trouby pod gril. Během grilování je aspoň jednou obrátíme a potřeme zbylou marinádou. Grilujeme přibližně 15–20 minut.
  4. Rohlíky nakrájíme na stejně silná kolečka a v pánvi na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Ještě horké je obalíme v nasekaných čerstvých bylinkách a podáváme spolu s hotovými špízy.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní mrkvový koláč

Jarní mrkvový koláč

Je moc dobrý, peču ho poměrně často. Barbora Žižková, Turnov
Zdravě a chutně /13.03.16
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Domácí müsli

Domácí müsli

Ideální jen tak na mlsání nebo k jogurtu.
Lenka Havelková, Olomouc
Zdravě a chutně /27.09.11
Tuňákový salát s jablky

Tuňákový salát s jablky

Zkus moji oblíbenou pochoutku.
Michaela Reichlová, Tursko
Zdravě a chutně /18.02.10
Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Jarní zeleninu miluju a vymýšlím z ní různá nová jídla. Doporučuji vám můj pokrm z ...
Zdravě a chutně /03.05.13
Nadívané cukety

Nadívané cukety

Cuketu jsme si oblíbili. Musíme ji kupovat, ale stejně ji připravujeme dvakrát týdně.
...
Zdravě a chutně /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu