Reklama
Grilované makrely
Fotogalerie:

Grilované makrely

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Když přijede moje mlsná sestra, musím se pustit do grilování. Prý umím připravit ty nejlepší makrely na světě.
Martin Linhart, Zábřeh


Ingredience

  • 6 stroužků česnek
  • 6 lžic olej olivový
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička tymián
  • 1 lžička rozmarýn
  • 4 lžíce šťáva citrónová
  • 4 makrela

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Makrely necháme pozvolna rozmrazit. Potom je opláchneme a pečlivě osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř je lehce osolíme a opepříme. Na marinádu prolisujeme česnek. Smícháme ho s rozdrcenými bylinkami, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Makrely potřeme polovinou marinády zvenku i zevnitř. Necháme je alespoň hodinu marinovat při pokojové teplotě. Několikrát obrátíme. Ryby opékáme na rozpáleném grilu při středním žáru z každé strany 10 minut, často potíráme zbytkem marinády.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Lahodný kuřecí salát

Lahodný kuřecí salát

Nejlépe chutná v horkém létě, dobře vychlazený.
Alena Juricová, Lomnice nad Popelkou
Zdravě a chutně /14.04.12
Ratatouille

Ratatouille

Lehké, zdravé a vynikající!
Jiří Bilík, Slatinice
Zdravě a chutně /08.04.11
Řecký salát

Řecký salát

V létě je z domácí zeleniny nejlepší.

Vladimír Bruna, Praha

Zdravě a chutně /20.08.16
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
Nudle s lososem a koprem

Nudle s lososem a koprem

Neboj se čerstvého kopru, hodně lidí se mu vyhýbá, ale jeho svěží chuť se ...

Zdravě a chutně /25.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu