Ingredience
- 6 stroužků česnek
- 6 lžic olej olivový
- 1 lžička paprika sladká mletá
- 1 lžička tymián
- 1 lžička rozmarýn
- 4 lžíce šťáva citrónová
- 4 makrela
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Makrely necháme pozvolna rozmrazit. Potom je opláchneme a pečlivě osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř je lehce osolíme a opepříme. Na marinádu prolisujeme česnek. Smícháme ho s rozdrcenými bylinkami, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Makrely potřeme polovinou marinády zvenku i zevnitř. Necháme je alespoň hodinu marinovat při pokojové teplotě. Několikrát obrátíme. Ryby opékáme na rozpáleném grilu při středním žáru z každé strany 10 minut, často potíráme zbytkem marinády.