Reklama
Grilovaná rajčata s lučinou
Fotogalerie:
 

Grilovaná rajčata s lučinou

Alice Voborníková

Pardubice

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových zajímavých receptech.

Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • Ingredience
  • 8 větších rajčata
  • 1/4 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 250 g lučina
  • 100 g salátová okurka
  • 1 stroužek česnek
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rajčata omyjeme, odřízneme vrchní část se stopkou a odložíme stranou. Vnitřky rajčat vydlabeme pomocí kávové lžičky.

  2. krok2

    Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulku na kolečka. Okurku omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, poté na nudličky, které ještě překrájíme na drobné kostky.

  3. krok3

    Zeleninu a prolisovaný česnek přidáme k lučině, promícháme, osolíme a opepříme.

  4. krok4

    Sýrovou směsí naplníme rajčata a přiklopíme vrchní částí se stopkou. Pečeme na vyhřátém grilu 12–15 minut. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná, má krásnou sytou ...
Zdravě a chutně /25.10.12
Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda.

...
Zdravě a chutně /16.03.13
Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Lasagne s krůtím masem

Lasagne s krůtím masem

I lasagne se dají udělat zdravě!

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /18.04.13
Treska á la boulangere

Treska á la boulangere

Jak název napovídá, pokrm pochází z francouzské kuchyně.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Zdravě a chutně /14.10.12
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu