Mozzarella všechny ingredience krásně spojí, pokrm je lehčí, než když použiješ tučnou smetanu.
Lenka Matoušková, Humpolec
Ingredience
- 800 g brambor
- na vymazání misek máslo
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- 2 balení mozzarelly
- 100 g dušené šunky
- 50 g strouhanky
- hrst čerstvých bylinek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Brambory uvaříme ve slupce, po zchladnutí je oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misky vymažeme máslem, na dno rozložíme část brambor a ochutíme je solí a čerstvě mletým černým pepřem. Přidáme na tenké plátky nakrájenou mozzarellu a na kostičky nakrájenou šunku. Toto opakujeme, dokud nám stačí suroviny.
-
2. Horní vrstvu zakončíme bramborovými plátky a ty posypeme strouhankou. Pokrm zapékáme v troubě při teplotě 190 °C asi 15–20 minut. Nakonec vše posypeme čerstvými bylinkami a můžeme podávat.