Reklama
Gratinované brambory s kedlubnou a ředkvičkami
Fotogalerie:
 

Gratinované brambory s kedlubnou a ředkvičkami

Jana Litovčenková
Jana Litovčenková
Jílové

Můj velmi oblíbený recept. Miluji zeleninu.

Jana Litovčenková, Jílové

Ingredience

  • 3 velké brambory
  • 3 velké kedlubny
  • 2 velké cibule
  • svazek ředkvičky
  • 1 malý pórek
  • 250 g struhaný eidam 30%
  • 250 ml smetana 12%
  • 300 ml mléko polotučné
  • sůl, pepř, kopr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si připravíme všechny ingredience a troubu předehřejeme na 180°C. Oloupeme brambory a kedlubny, očistíme ředkvičky, cibuli a pórek. Nastrouháme nahrubo sýr. Mléko a smetanu smícháme a přidáme nasekaný čerstvý kopr.
  2. krok2 Brambory, kedlubnu, ředkvičky, cibuli a pórek nakrájíme na plátky.
  3. krok3 Klasicky vrstvíme, brambory s kedlubnou prosypeme pórkem, ředkvičkami a sýrem. Každá vrstva musí být řádně prosolena a opepřena. Pokračujeme dokud mame suroviny.
  4. krok4 Kdo má rád kopr dá trochu kopru i na poslední vrstvu sýra.
  5. krok5 Nakonec vše zalijeme směsí z mléka a smetany, kterou trochu prosolíme a opepříme.
  6. krok5 Pečeme v troubě zpočátku v zavřeném pekáči 70 minut a poté dopékáme otevřené na 220°C asi 15 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové lasagne II

Zeleninové lasagne II

Moje oblíbená zdravá večeře, která se nezají. Jana Uhrová, Praha
Zdravě a chutně /24.11.08
Rybí karbanátky s koprovým dipem

Rybí karbanátky s koprovým dipem

Chuť kopru a ryby jde spolu překvapivě dobře dohromady.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /16.02.13
Kapr podle Pavla

Kapr podle Pavla

Vlastní úlovek nám chutná ze všeho nejvíc.
Pavel Czudek, Jablunkov
Zdravě a chutně /19.08.09
Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí játra s hlívou ústričnou

Králičí maso je zdravé a musím uznat, že i játra jsou lahodná. Se zdravou houbou je to ...

Zdravě a chutně /23.10.14
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /09.12.12
Pochoutka v cuketě

Pochoutka v cuketě

Připrav si zdravou cuketovou pochoutku.
Hana Bílá, České Budějovice
Zdravě a chutně /16.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu