Reklama
Gratinované brambory
Fotogalerie:

Gratinované brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Takhle je dělám, když jsem na chalupě.

Jana Morávková, Brno

Ingredience

  • 600 g brambor
  • 600 g cukety
  • 3 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 250 ml smetany
  • 1 lžička provensálského koření
  • podle chuti sůl
  • 4 vejce
  • 100 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Brambory s cuketou nastrouháme na plátky, česnek také. Cibuli nasekáme a spolu s česnekem zesklovatíme na oleji.  

  2. 2. Zalijeme smetanou, přidáme koření, brambory s cuketou a na mírném ohni 10 minut provaříme. Dochutíme solí. 

  3. 3. Do směsi vmícháme vejce a přesypeme ji do zapékací nádoby vyložené pečicím papírem. Pečeme při 200 °C asi 35 minut. Na závěr posypeme sýrem, který necháme v troubě rozpustit.


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Věřím blahodárným účinkům hlívy ústřičné. Říká se o ní, že je to houba ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Plněná rajčátka

Plněná rajčátka

Velice jednoduché a chutné.

Ludmila Kovalčíková, Praha

Zdravě a chutně /14.12.12
Cizrna se zeleninou a hovězím masem

Cizrna se zeleninou a hovězím masem

Tento pokrm je trošku náročnější na přípravu, ale je zdravý a moc chutný.

Lenka ...

Zdravě a chutně /29.05.12
Pikantní lilek

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pokud současně peču maso na grilu, lilek k němu přidám a nemusím zapínat troubu.

...

Zdravě a chutně /18.08.16
Kuřecí steaky s tymiánem

Kuřecí steaky s tymiánem

Nepřežeňte to s tymiánem, má výraznou chuť. 
Magda Lacková, Domažličky
Zdravě a chutně /16.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu