Reklama
Glazovaná karotka s tymiánem
Fotogalerie:

Glazovaná karotka s tymiánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální a zdravá příloha

Podle receptu Barbory Fučíkové z Jeseníku

Ingredience

  • 1  kg karotky
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • tymián
  • šťáva z 1/2 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Karotku omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 5 minut, pak scedíme a necháme okapat.

  2. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme třtinový cukr a necháme ho rozpustit.

  3. Karotky vložíme do pánve a na mírném ohni pomalu opékáme. Po několika minutách přidáme javorový sirup, šťávu z půlky citronu, promícháme a pokračujeme v opékání. Kdyby cukr začal karamelizovat, přidáme několik lžic vody.

  4. krok4

    Dochutíme čerstvým nebo sušeným tymiánem a necháme prohřívat, až jsou karotky hotové ‚‚na skus‘‘. Podáváme jako zeleninovou přílohu k pečeným masům nebo s bramborem.

Tip redakce

Pokud máš jen větší karotky, nakrájej je raději na plátky.

Pošli recept! 4/2019 (4.3.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí salát

Krůtí salát

Saláty milujeme na jakýkoliv způsob. Gabriela Husániková, Frýdek-Místek
Zdravě a chutně /16.08.12
Ovocný salát

Ovocný salát

Osvěžující odpolední svačinka.
Jolanta Šáchová, Kopřivnice
Zdravě a chutně /03.02.11
Mexický salát s rýží

Mexický salát s rýží

Do salátu můžete přidat i sterilovanou kukuřici.

Jana Stávková, Čejkovice

Zdravě a chutně /18.08.12
Sójové maso s pohankovými brambory

Sójové maso s pohankovými brambory

Je doporučována místo masa při civilizačních nemocech, jako jsou vysoký krevní tlak, ...

Zdravě a chutně /28.10.12
Aljašská treska se špenátem

Aljašská treska se špenátem

Chuť čerstvého špenátu je výraznější.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.01.15
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Díky kukuřičné krupici mají krásnou barvu.

Zuzana Skoumalová, Lipník

Zdravě a chutně /01.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu