Reklama
Francouzský rýžový salát
Fotogalerie:

Francouzský rýžový salát

Mgr. Lucie Špaisová
Mgr. Lucie Špaisová
Havířov - Město
Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny.
Lucie Špaisová, Havířov

Ingredience

  • Salát
  • 3 varné sáčky rýže
  • 2 citrón
  • 2 hrsti petržel nať
  • 4 paprika bílá
  • 4 rajčata
  • muškátový oříšek
  • sůl podle chuti
  • olej olivový dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvaříme rýži podle návodu a do vody, ve které ji vaříme, přidáme navíc šťávu z jednoho citrónu.
  2. krok2 Mezitím připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, petrželovou nať, šťávu z 1/2 citrónu, muškátový oříšek a  nadrobno nakrájenou papriku .
  3. Až rýže po uvaření vychladne, promícháme ji se zálivkou a paprikou. Potom nakrájíme rajčata na plátky a poklademe je na povrch salátu a ještě posolíme, aby pustila šťávu. Salát můžeme podávat teplý jako přílohu k masu nebo studený.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grepový salát se šunkou

Grepový salát se šunkou

Grapefruity bychom si měli během zimy dopřávat co nejčastěji, jsou plné vitaminů. ...
Zdravě a chutně /28.12.15
Bramborovo-žampionový

Bramborovo-žampionový

Podává se vychlazený a s bílým pečivem.

Lucie Zajícová, Praha

Zdravě a chutně /17.03.17
Rychlé mrkvové řízečky

Rychlé mrkvové řízečky

Jsou to naše ‚‚bezmasé řízky‘‘. Zkus je, uvidíš, že ti budou chutnat.
Hana ...
Zdravě a chutně /08.12.10
Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní krůtí maso na zelenině

Pikantní až pálivé maso.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /25.10.12
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
Salát se zálivkou z nivy

Salát se zálivkou z nivy

Je to recept velice jednoduchý a v naší rodině se stal špičkou v přípravě salátů.
...
Zdravě a chutně /02.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu