Výborný a rychlý oběd či večeře. Kdo má rád křupavé opečené mandle, určitě si pochutná.
Pavla Myšková, Duchcov
Ingredience
- 2 ks rybí filet
- 1-2 vejce
- polohrubá mouka
- mandlové plátky
- koření na ryby
- máslo
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí filety omyjeme, osolíme a trochu posypeme kořením na ryby. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní filety a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut.
-
Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vejce, přysypáváme postupně mouku a šleháme až do kašovité hustoty. Poté těstíčko nalijeme na předpečené filety a nakonec posypeme mandlovými plátky. Dopékáme dalších 15 minut.
-
Podáváme s brambory či bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.