Ingredience
- olej olivový na pečení
- 300 g fazolky zelené
- 400 g rybí filé
- 100 g žampiony
- 1 svazek cibulka jarní
- 1 stroužek česnek
- 1 citrón
- mouka hladká na poprášení
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 menší cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla).
-
Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku, navrch nasypeme cibulku nakrájenou na kolečka. Na závěr podlijeme olejem. Pečeme při střední teplotě dozlatova.
-
Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky je možné lehce spařit v horké vodě) a orestujeme je.
-
Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s upečeným filé.
TIP: Jestli máš raději trochu pikantnější chuť, přidej k fazolkám nadrobno nasekanou chilli papričku. Labužníkům doporučuji opečenou slaninu.