Reklama
Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Fotogalerie:

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Radek Škorpík

Praha
Nejsem rybář, ale rybí maso mám velmi rád. Je chutné, lehce stravitelné a navíc jídla z ryb bývají velmi rychle připravená. Proto mám nějakou rybu nebo alespoň filé vždycky doma v mrazáku.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • olej olivový na pečení
  • 300 g fazolky zelené
  • 400 g rybí filé
  • 100 g žampiony
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 stroužek česnek
  • 1 citrón
  • mouka hladká na poprášení
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 menší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla).
  2. krok2 Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku, navrch nasypeme cibulku nakrájenou na kolečka. Na závěr podlijeme olejem. Pečeme při střední teplotě dozlatova.
  3. krok3 Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky je možné lehce spařit v horké vodě) a orestujeme je.
  5. Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s upečeným filé.

    TIP: Jestli máš raději trochu pikantnější chuť, přidej k fazolkám nadrobno nasekanou chilli papričku. Labužníkům doporučuji opečenou slaninu.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí kečup

Domácí kečup

Nejlepší je z domácích surovin. Dana Chládková, Čistá u Horek
Zdravě a chutně /22.01.13
Pikantní jehla

Pikantní jehla

Maso zůstává krásně šťavnaté.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /09.06.16
Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Pečený kuskus se zeleninou a lososem

Výborný lehký a zdravý oběd nebo večeře. Je rychle hotový a opravdu skvělý.

...

Zdravě a chutně /17.04.13
Kuřecí křidýlka s rajčatovými brambory

Kuřecí křidýlka s rajčatovými brambory

Chutný a zdravý oběd.

Jiřina Šoupová, Včelná

Zdravě a chutně /12.06.14
Papriky s rýžovou směsí

Papriky s rýžovou směsí

Mám ráda papriky, ale nechutnají mi ty klasické, plněné mletým masem s červenou ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Pohankové placičky

Pohankové placičky

Pro milovníky zdravé kuchyně.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Zdravě a chutně /13.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu