Reklama
Filé se zelenými fazolkami a žampiony
Fotogalerie:

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Radek Škorpík

Praha
Nejsem rybář, ale rybí maso mám velmi rád. Je chutné, lehce stravitelné a navíc jídla z ryb bývají velmi rychle připravená. Proto mám nějakou rybu nebo alespoň filé vždycky doma v mrazáku.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • olej olivový na pečení
  • 300 g fazolky zelené
  • 400 g rybí filé
  • 100 g žampiony
  • 1 svazek cibulka jarní
  • 1 stroužek česnek
  • 1 citrón
  • mouka hladká na poprášení
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 menší cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Filé necháme zlehka rozmrznout (záleží na obsahu namrzlé vody v rybě, vodu raději vždy odstraníme, jinak zkazí chuť jídla).
  2. krok2 Rybu na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a přendáme do pekáčku, navrch nasypeme cibulku nakrájenou na kolečka. Na závěr podlijeme olejem. Pečeme při střední teplotě dozlatova.
  3. krok3 Zeleninu opláchneme a očistíme, žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky, jarní cibulku na kolečka.
  4. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a osmažíme houby s cibulkou, poté přidáme fazolové lusky (čerstvé fazolky je možné lehce spařit v horké vodě) a orestujeme je.
  5. Směs ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme s upečeným filé.

    TIP: Jestli máš raději trochu pikantnější chuť, přidej k fazolkám nadrobno nasekanou chilli papričku. Labužníkům doporučuji opečenou slaninu.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapusta s bylinkovými bramborami

Kapusta s bylinkovými bramborami

Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd. Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice
Zdravě a chutně /03.08.13
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
Zelené smoothie

Zelené smoothie

Vypadá hrozivě, ale chutná skvěle.

Karolína Kotnourová, Česká Třebová

Zdravě a chutně /03.04.16
Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem

Bramborové mrkvánky s tvarohovým dipem

Zdravější verze klasického bramboráku. Nejlepší jsou ty křupavější, usmažené ...
Zdravě a chutně /17.04.12
Pstruzi na zelenině

Pstruzi na zelenině

Není nad dobře připravenou rybu.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /04.02.15
Krůtí na kari s žampióny

Krůtí na kari s žampióny

Tip na rychlý, jednoduchý a navíc zdravý obídek.

Michaela Gerlichová, Ostrava - Poruba

Zdravě a chutně /21.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu