Kdo moc nemusí cibuli, ať nedává, je zde hodně cítit.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 4 ks filé pangasius
- 150 g šunka
- sůl, pepř (popř. koření na rybu)
- Rajčatové pyré:
- 1 malá plechovka drcená rajčata
- 1 malá plechovka rajčatový protlak
- 1 velká cibule
- drcený česnek, bazalka
- kousek másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V misce si připravíme rajčatové pyré z drcených rajčat, rajčatového protlaku, najemno nakrájené cibule, se solí, česnekem a bazalkou. Vše dobře promícháme, aby nám vznikla tuhá pasta.
-
Filé naporcované na kostky okořeníme. Každou porci potřeme rajčatovým pyré a obalíme šunkou. Vložíme do máslem vymazaného pekáče a pečeme na 180 °C.
-
Před koncem potřeme opatrně osmaženou cibulkou vrch pangase.
Podáváme s bramborovou kaší nebo smaženými hranolky.