Reklama
Filátko pod cizrnou
Fotogalerie:

Filátko pod cizrnou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jestli chceš ušetřit čas, kup cizrnu sterilovanou.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • sůl podle potřeby
  • 2 filety pangasius
  • 2 lžíce olivový olej
  • trocha barevného pepře a oregana
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 malá plechovka rajčatový protlak
  • 2 stroužky česnek
  • 1 malá plechovka sterilovaná kukuřice
  • 150 g cherry rajčátka
  • několik snítek petrželové natě

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu necháme namočenou přes noc ve vodě. V den přípravy cizrnu slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. 

  2. Do olejem vymazaného pekáče vložíme okořeněné filety, na středně velké kousky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a směs rajčatového protlaku, česneku a kukuřice. Navrch nasypeme uvařenou cizrnu a poklademe na půl nakrájenými cherry rajčátky. Posypeme petrželovou natí a dáme zapéct na 180 °C do trouby. Podáváme se salátem, pečivem nebo rýží.

  3. Cizrna neboli římský hrách má typickou oříškovou chuť. S rajčaty a rybím masem tvoří zajímavou kombinaci.


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čína z lilku

Variace na "čínu" chutná s lilkem výborně, je lehká a rychlá, vyzkoušej ji. Helena ...
Zdravě a chutně /13.01.10
Kešú-kokosový flapjack

Kešú-kokosový flapjack

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /27.09.19
Vegetariánské burgery

Vegetariánské burgery

Z fazolí nemusíš mít strach, nejsou v burgeru vůbec cítit.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /05.08.13
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
Těstoviny s kuřecím masem a ananasem

Těstoviny s kuřecím masem a ananasem

Tento salát miluje celá naše rodina.

Dagmar Blahová, Tišnov

Zdravě a chutně /09.06.13
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu