Reklama
Fíkové parůžky
Fotogalerie:

Fíkové parůžky

Kateřina Gajová

Brno

Můžeme přidat 2 lžíce sezamové pasty.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 g fíky
  • 100 g vlašské ořechy
  • 3 lžičky skořice
  • 1 lžička mletý badián
  • 1 lžíce whisky nebo rum
  • špaldové klíčky nebo zbylé mleté ořechy s perníkovým kořením

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Fíky necháme alespoň dvě hodiny nabobtnat ve vodě. Ořechy rozmixujeme (opravdu najemno) a smícháme s kořením a whisky.

  2. Fíky rozmixujeme a vmícháme ořechovou směs. Navlhčenýma rukama děláme válečky, které obalíme ve směsi klíčků a perníkového koření a poté dotvoříme do požadovaného tvaru. Uchováváme v chladnu.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Je plný vitaminů a vypadá úžasně. Lenka Příhodová, Praha
Zdravě a chutně /06.06.15
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav

Zdravě a chutně /14.09.19
Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Pizza z listového těsta se smetanovou omáčkou a rukolou

Z listového těsta se dají dělat v kuchyni mnohé dobroty.

Martina Měkutová Lednická, ...

Zdravě a chutně /21.02.13
Pangasius na kardamomu

Pangasius na kardamomu

Voňavé koření dodá rybě správnou chuť.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Zdravě a chutně /18.12.09
Jáhelník se zelím

Jáhelník se zelím

Dietní, ale přitom vydatné jídlo‚ které zažene i ten největší hlad.
Lucie ...
Zdravě a chutně /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu