Reklama
Feta s šalvějovým přelivem
Fotogalerie:

Feta s šalvějovým přelivem

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Osmažená šalvěj krásně křupe a zcela změní své aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 50 g feta
  • 2 ks starší pečivo typu ciabatta
  • čerstvá šalvěj
  • 2 stroužky česnek
  • kousek citronové kůry
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Olej a máslo rozehřejeme a osmažíme v něm krátce šalvěj, poté přidáme česnek a citronovou kůru. Vypneme sporák a ochutíme citronovou šťávou.
  2. Pečivo otoastujeme nebo ogrilujeme, poté můžeme krátce namočit do vody, pokapeme ochuceným olivovým olejem a ozdobíme fetou. Podáváme se salátem jako oběd nebo jako předkrm.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tento recept mám od známých z Německa. Adéla Roudnická, Jablonné
Zdravě a chutně /19.12.09
Fazuláda

Fazuláda

Nejlépe chutná s žitným kvašeným chlebem, který si můžeme připravit doma nebo ...

Zdravě a chutně /28.06.14
Kuskus s kuřecím masem

Kuskus s kuřecím masem

Držet linii není vůbec složité.
Jana Pecharová, Praha
Zdravě a chutně /09.01.13
Salát s červenou řepou

Salát s červenou řepou

S opečeným toastem je to výborná večeře, slunečnicová semínka navíc dodají ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Jarní nákyp

Jarní nákyp

Nákyp proti jarní únavě. Pro více barev můžete přidat cuketu a žlutou papriku ...

Zdravě a chutně /01.06.13
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Zkus si se mnou připravit jarní vitaminovou bombu!
Jitka Konečná, Ostrava
Zdravě a chutně /06.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu