Reklama
Feta s šalvějovým přelivem
Fotogalerie:

Feta s šalvějovým přelivem

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Osmažená šalvěj krásně křupe a zcela změní své aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 50 g feta
  • 2 ks starší pečivo typu ciabatta
  • čerstvá šalvěj
  • 2 stroužky česnek
  • kousek citronové kůry
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Olej a máslo rozehřejeme a osmažíme v něm krátce šalvěj, poté přidáme česnek a citronovou kůru. Vypneme sporák a ochutíme citronovou šťávou.
  2. Pečivo otoastujeme nebo ogrilujeme, poté můžeme krátce namočit do vody, pokapeme ochuceným olivovým olejem a ozdobíme fetou. Podáváme se salátem jako oběd nebo jako předkrm.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmakounova pomazánka

Šmakounova pomazánka

Zkuste ji připravit jako zdravou svačinku. Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /27.05.12
Krůtí maso s brokolicovou krustou

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Měla jsem pocit, že jíme stejná jídla pořád dokola. Tak jsem jednou zkusila něco ...

Zdravě a chutně /11.05.15
Sójové maso s mrkví

Sójové maso s mrkví

Výborná a zdravá kombinace sójového masa s mrkví, kterou ocení milovníci voňavého ...
Zdravě a chutně /05.03.09
Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra.
Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Brokolicové koláčky

Brokolicové koláčky

Jsou hned hotové a výborné. Nezbudou!
Jitka Tvrdková, České Budějovice
Zdravě a chutně /17.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu