Reklama
Feta
Fotogalerie:

Feta

Hana Mrhová

Trutnov
Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 česnek
  • 2 rajčata
  • špetka paprika sladká mletá
  • 1 chilli paprička červená
  • dle chuti koření na gyros
  • 6 plátků máslo
  • 1 lžíce olej olivový
  • 200 g sýr balkánský

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kus pevného alobalu. Postupně na sebe rovnáme na kolečka pokrájenou cibuli, plátky česneku a kolečka rajčat.
  2. Zeleninu posypeme špetkou sladké papriky, chilli a gyrosu. Nahoru rozložíme tenké plátky másla‚ zakápneme olivovým olejem a přidáme plátky balkánu. Ještě jednou celý postup zopakujeme‚ ale už jen od cibule po olivový olej.
  3. Směs pečeme v předehřáté troubě 25–30 minut při 180 °C. Chutná skvěle s čerstvou houskou.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Teplý těstovinový salát s tuňákem

Teplý těstovinový salát s tuňákem

Brokolice je velmi zdravá a tuňák také. Alice Novotná, Benešov
Zdravě a chutně /29.06.14
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Brokolicovo-mrkvové palačinky

Brokolicovo-mrkvové palačinky

Můj malý syn brokolici nechce jíst jinak než v těchto palačinkách.
Petra ...
Zdravě a chutně /08.01.09
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.06.15
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Díky kukuřičné krupici mají krásnou barvu.

Zuzana Skoumalová, Lipník

Zdravě a chutně /01.02.16
Zeleninová směs

Zeleninová směs

Dávám ji pod maso, do polévek a do omáček.
Iveta Fadrhoncová, Praha
Zdravě a chutně /17.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu