Reklama
Fenyklové rizoto
Fotogalerie:

Fenyklové rizoto

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 150 ml bílé víno
  • 100-120 g rýže arborio
  • jedna menší bulva fenyklu i s natí
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  • sůl
  • strouhaný parmazán
  • olivový olej
  • máslo (není nutné)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibuli a fenykl (nať odložíme pro pozdější použití). Přidáme rýži, víno a zeleninový vývar nebo vodu, tolik, aby byla rýže potopená. Osolíme a vaříme, průběžně doléváme vývar.
  2. Když je rýže al dente a pokrm má krémovou konzistenci, přisypeme hrst parmazánu, nasekanou nať a zjemníme olivovým olejem (příp. máslem).

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané ředkvičky s brambory

Zapékané ředkvičky s brambory

Proč by se měly ředkvičky dávat jen do salátu? Helena Čížková, Sokolov
Zdravě a chutně /13.05.13
Fit rajská

Fit rajská

Tyhle kuličky prostě nemají chybu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /13.11.16
Cuketová omáčka s kapií

Cuketová omáčka s kapií

Hodí se k těstovinám i ke grilovanému masu.

Andrea Lacková, Znojmo

Zdravě a chutně /29.06.16
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Pro místní klasika, která nemá chybu.

Tomáš Mika, Brno

Zdravě a chutně /16.11.16
Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
Guláš se zeleninou

Guláš se zeleninou

Netradiční gulášek jistě ocení i labužníci.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /15.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu