Reklama
Fazuláda
Fotogalerie:

Fazuláda

Kateřina Gajová

Brno

Nejlépe chutná s žitným kvašeným chlebem, který si můžeme připravit doma nebo koupit ve zdravé výživě.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • olej z vlašských ořechů
  • 1 cibule
  • 1/4 celeru
  • 150 g bílé uvařené fazole
  • trocha soli
  • majoránka
  • 2 plátky žitný kváskový chleba
  • 2-3 stroužky česnek
  • na ozdobu vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhaný celer, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme propláchnuté fazole a sůl a vaříme asi 5 minut. Polévku dochutíme majoránkou a přidáme natrhaný nebo na kousíčky nakrájený chléb. Necháme povařit, dokud se polévka nezahustí.

  2. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Na talíři pokapeme olejem a sypeme půlkami vlašských ořechů.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Babička dělávala sulc, já dávám přednost zdravější variantě – aspiku. Manžel ho ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Mrkev s hráškem a sójou

Mrkev s hráškem a sójou

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Dýňový salát s uzeným tofu

Dýňový salát s uzeným tofu

Skvělá a zdravá pochoutka z dýně vhodná pro ty, co mají rádi zdravé jídlo.

Dana ...

Zdravě a chutně /01.01.14
Lehký salát s avokádem

Lehký salát s avokádem

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /19.08.14
Zavařená zelenina na zimu

Zavařená zelenina na zimu

Na podzim je zelenina levnější, udělej si zásbu na zimu.
Zdravě a chutně /08.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu