Reklama
Fazolový salát s rajčaty
Fotogalerie:

Fazolový salát s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednou mi salát zbyl, tak jsem ho zabalila do tortilly a zakápla majonézou. Bylo to také chutné.

Ema Drahokoupilová, Vsetín

Ingredience

  • 300 g cherry rajčátek
  • trocha soli a pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3–4 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bulva fenyklu
  • 2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu
  • podle chuti balzamikový ocet
  • 2 bagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčátka rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme 2 lžícemi oleje, promícháme a pečeme v troubě asi 15–20 minut.

  2. Zatím na zbylém oleji osmahneme nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme očištěný a na malé kousky nakrájený fenykl, chvíli vše opékáme a pak vmícháme slité propláchnuté fazole.

  3. Do směsi vsypeme opečená rajčátka, zakápneme balzamikem a ještě teplé podáváme s čerstvou bagetou.

Tip redakce

Jestliže v obchodě neseženeš fenykl, můžeš ho nahradit například pórkem nebo řapíkatým celerem.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečený balkánský lilek

Zapečený balkánský lilek

S bramborovou kaší nebo s bílým pečivem. Martina Škardová, Stará Voda
Zdravě a chutně /07.08.15
Česnenko-rajčatová polévka

Česnenko-rajčatová polévka

V naší rodině máme rádi jak rajskou polévku, tak i česnečku. Nemůžu je ale ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Zelné závitky

Zelné závitky

Připrav si jídlo, které hravě dokazuje, že co je zdravé, může být zároveň opravdu ...
Zdravě a chutně /19.08.09
Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Rychlý a snadný recept, který Vás zaručeně potěší!

Michaela Bajerová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.13
Salát se zálivkou z nivy

Salát se zálivkou z nivy

Je to recept velice jednoduchý a v naší rodině se stal špičkou v přípravě salátů.
...
Zdravě a chutně /02.09.08
Osvěžující salát s koprem

Osvěžující salát s koprem

Někdo nemá chuť kopru rád, já ho přidávám skoro do všeho.
Veronika Hegrová, Pomezí
...
Zdravě a chutně /19.07.12
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama