Reklama
Fazolový salát s rajčaty
Fotogalerie:

Fazolový salát s rajčaty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednou mi salát zbyl, tak jsem ho zabalila do tortilly a zakápla majonézou. Bylo to také chutné.

Ema Drahokoupilová, Vsetín

Ingredience

  • 300 g cherry rajčátek
  • trocha soli a pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3–4 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 bulva fenyklu
  • 2 plechovky bílých fazolí ve slaném nálevu
  • podle chuti balzamikový ocet
  • 2 bagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčátka rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme 2 lžícemi oleje, promícháme a pečeme v troubě asi 15–20 minut.

  2. Zatím na zbylém oleji osmahneme nasekanou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidáme očištěný a na malé kousky nakrájený fenykl, chvíli vše opékáme a pak vmícháme slité propláchnuté fazole.

  3. Do směsi vsypeme opečená rajčátka, zakápneme balzamikem a ještě teplé podáváme s čerstvou bagetou.

Tip redakce

Jestliže v obchodě neseženeš fenykl, můžeš ho nahradit například pórkem nebo řapíkatým celerem.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Skvělá příloha ke grilování! Tereza Havlová, Letohrad
Zdravě a chutně /15.12.10
Salát  À la  Caesar

Salát À la Caesar

Dobrota, která na stole hezky vypadá a především skvěle chutná.
Katka ...
Zdravě a chutně /09.06.13
Netradiční kapr

Netradiční kapr

Kapr plněný nádivkou je labužnický zážitek.
Alena Vtelenská, Luštěnice
Zdravě a chutně /24.07.09
Pikantní lilek

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

Kuře pečené spolu s paprikou, cibulí, žampiony a bílým vínem.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Zdravě a chutně /23.06.12
Těstoviny s lilkem a rajčaty

Těstoviny s lilkem a rajčaty

Lehce stravitelný oběd ze Středomoří.

Jindra Ivanovová, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /07.09.14
 

Nejnovější

Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...
Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
Minipizzy

Minipizzy

Mám tři malé syny, rádi pomáhají. Připravím jim placky  a oni je ozdobí dle ...

Všehochuť /22.06.17
Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Za pár korun /21.06.17
Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...

Zdravě a chutně /21.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama