Jednoduchá večeře.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 250 g malé bílé fazolky
- 150 g sterilovaná baby mrkev
- 100 g párek
- 1 lžíce kopr
- 2 lžíce bílý vinný ocet
- sůl
- mletý barevný pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Předem si uvaříme malé bílé fazolky a necháme je vychladnout (můžeme použít i fazolky sterilované v mírně slaném nálevu, které propláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme okapat).
-
Do misky dáme bílé fazolky, okapanou sterilovanou baby mrkev, na kolečka nakrájený párek, nakrájený kopr a bílý vinný ocet. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Kdo chce, může do salátu přidat dvě lžíce majonézy. Salát necháme alespoň hodinu vychladit v chladničce. Podáváme s pečivem.