Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolovo-tuňákový hummus
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2444 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 105 g
Tuky 134 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak získáte čas na doladění hlavního chodu. 

Suroviny

fazolky zelené 300 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
malé, nahniličko
řapíkatý celer 2 ks
na tenké proužky
ředkvičky 8 ks
s pěknými listy
drobné
opečená, k podávání
Na hummus
fazole cannellini 400 g
1 konzerva, lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi – fazole scezené, propláchnuté
tuňák (konzerva) 185 g
1 konzerva, scezená
sezamové pasty
smetanový
česnek 2 stroužky
drcené
olivový olej panenský 2 PL

Postup

1

Do vroucí osolené vody vhoďte fazolky a blanšírujte je 3–5 minut. Pak sceďte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

2

Všechny přísady na hummus v robotu rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

3

Hummus rozdělte na talíře, kolem naaranžujte rozpůlená vejce, zeleninu a olivy. Opepřete a podávejte s opečenou ciabattou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč