Klasický arabský pokrm, který voní po česneku.
Lenka Prachařová, Příbram
Ingredience
- 400 g bílé fazole
- 1 citron
- 1/2 lžičky mletý římský kmín
- 1 stroužek česnek
- 2 lžíce olivový olej
- sůl podle chuti
- trocha mletého pepře
- 1 svazek čerstvý koriandr
- 6 plátků toastový chléb
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole den předem namočíme a necháme nabobtnat. Potom je uvaříme doměkka, vodu slijeme a fazole přendáme do mixéru.
-
Z očištěného citronu nastrouháme kůru a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Přidáme k fazolím.
-
Česnek nasekáme a společně s římským kmínem, pepřem, solí a olivovým olejem vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Hummus dochutíme solí a pepřem, na závěr přimícháme nahrubo nasekaný čerstvý koriandr.
-
Hotový hummus podáváme s toastovými chipsy. Ty vyrobíme na pracovní desce, kde jednotlivé plátky rozválíme na tenounké placičky, odstraníme kůrky a překrojíme na trojúhelníčky. Potřeme olejem a opečeme dozlatova.