Reklama
Fazolové lusky na smetaně
Fotogalerie:

Fazolové lusky na smetaně

Romana Tomášová

Ostrava
Můžeš použít čerstvé fazolky. Výborně chutnají i s hovězím masem, ze kterého ještě připravíš polévku.
Romana Tomášová, Ostrava

Ingredience

  • 500 g fazolky zelené
  • 1 smetana zakysaná
  • 1 mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 500 g brambory
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky uvaříme doměkka‚ vodu scedíme a lusky zahustíme smetanou‚ ve které jsme rozmíchali mouku.
  2. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem a natvrdo uvařeným vejcem.

    TIP: Pokud je omáčka málo kyselá, ochutíme ji trochou citronové šťávy.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí medailonky v sezamu

Krůtí medailonky v sezamu

Jarní pochutnání. Můžeš podávat teplé i studené. Kateřina Bílková, Studénka
Zdravě a chutně /08.04.13
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Zdravě a chutně /08.10.12
Zapékané ředkvičky s brambory

Zapékané ředkvičky s brambory

Proč by se měly ředkvičky dávat jen do salátu?
Helena Čížková, Sokolov
Zdravě a chutně /13.05.13
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
Květáková polévka se sýrem

Květáková polévka se sýrem

Semínka dávám dýňová nebo slunečnicová.

Líba Kučerová, Beroun

Zdravě a chutně /09.05.17
Dušená červená řepa

Dušená červená řepa

Zprvu obávané jídlo nyní chutná všem.

Hana Bílá, České Budějovice

Zdravě a chutně /10.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu