Ingredience
- 1 sáček fazole bílé
- 2 brambory
- 1 cibule
- 2 vejce
- 5 stroužků česnek
- sůl a pepř podle chuti
- na obalování strouhanka
- na obalení vejce
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazole přebereme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme a fazole v nové vodě uvaříme. Brambory uvaříme ve slupce a pak oloupeme. Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na oleji.
-
Fazole slijeme a 3/4 rozmixujeme. Přidáme zbylé celé fazole, nastrouhané brambory, osmaženou cibulku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promícháme. Tvoříme karbanátky, namáčíme je v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Osmažíme.